elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia impulsa una nova estratègia turística des de la complicitat de totes i tots

Gandia impulsa una nova  estratègia turística des de la complicitat de totes i tots

    L’Ajuntament de Gandia, amb el seu nou equip de govern, afronta una nova edició del major aparador estatal de Turisme, la Fira Internacional de Turisme, FITUR, amb un gran pacte de treball sorgit de la Mesa del Turisme, constituïda ahir i que involucra per primera volta tots els sectors que de manera directa o indirecta intervenen en el turisme, una llarga llista de propostes turístiques a oferir i un pressupost ajustat i real a les necessitats, lluny de despeses innecessàries.

    Així, ahir es va fer la primera reunió de la Mesa del Turisme, que per primera volta asseia a la mateixa taula a les associacions turístiques de lloguer, hotels i empresaris (ALOGA, AEHGS i ASEMHTSA) als representants de les Falles i Setmana Santa, als comerciants, als regidors de les diferents àrees i representants de totes les forces polítiques i a la Universitat. També es va comptar amb un representant de l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat i el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de València. En total més de 30 persones amb el propòsit d’avançar conjuntament en matèria turística.

    Segons l’alcaldessa de Gandia i responsable de Turisme, Diana Morant, “per primera vegada el projecte turístic d’aquesta ciutat ha comptat amb totes i tots per fer del turisme un motor social, cultural i econòmic en benefici de Gandia. En la reunió ha quedat clar que el turisme es una qüestió de ciutat, que la relació de les distintes forces actives ha de ser democràtica i horitzontal i que la fórmula de treball en matèria de turisme ha de ser la cooperació. En eixe sentit cadascun dels presents va fer una radiografia de la situació actual del turisme a Gandia. Van exposar les seus dificultats i debilitats, però també les seus fortaleses i sobre tot això tenim que actuar i treballar”.

    Van ser 3 hores de debat, exposició d’idees i propostes al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Gandia. Al final es va arribar a 3 conclusions bàsiques i fonamentals, que ha detallat Diana Morant: “La primera és que hem de superar tòpics com que natura i progrés no poden anar de la mà. Hem de trencar també la idea de platja-ciutat o estiu-hivern i que el turisme és aliè a nosaltres. El turisme és una qüestió de totes i tots i ha de ser un objectiu conjunt. La segona és que hem d’acceptar que som un turisme de sol i platja però volem anar més enllà i hem de ser capaços de crear cadenes de valors, és a dir noves activitats i productes turístics. L’última conclusió és que cada inversió que es faça ha d’estar ben pensada mirant el retorn que rebrà cada ciutadà per cada euro que s’invertisca en matèria de turisme”.

    A més, en aquesta reunió excepcional per a la ciutat de Gandia, és van establir 5 línies de treball, moltes d’elles posades en marxa en aquests 6 mesos de legislatura i altres que ara cal desenvolupar. Les línies de treball corresponen a la cooperació amb altres administracions per a la promoció turística, açò permetrà a Gandia acollir una de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya, formar part de les ciutats de la Ruta dels Borja i la Ruta de la Seda i el projecte de la Via Verda del Serpis, que unirà Alcoi amb Gandia i on se celebrarà una marató que tindrà un entorn únic a tot Espanya. La col•laboració públic privada, que ja ha fet realitat a Gandia el campionat nacional de dards, les jornades escandinaves de vòlei platja i les futures conferències evangelistes.

    La transversalitat del departament de Turisme, per implicar a tots i per millorar la imatge de la ciutat en tots els seus aspectes. La creació de cadenes de valors, perquè es creen nous productes turístics que es puguen comercialitzar els 365 dies de l’any, ací són claus les Falles i la Setmana Santa. I per últim la qualitat com un dels grans objectius del turisme, es treballarà per aconseguir un segell d’excel•lència en tots els serveis. Ara ja s’està treballant per tindre el segell de qualitat SICTED.

    Així, amb una estratègia conjunta i ampla la ciutat de Gandia afronta la fira turística de Fitur, amb el lema ‘Gandia, 365 dies’. L’estand de Gandia tindrà una posició privilegiada dins del pavelló 7. Estarà en un cantó del que acull tota la província de València i dóna al passadís central de la fira. Per aquest any el departament de Turisme ha elaborat, junt a la resta de regidories competents, uns 10.000 fullets que es repartiran entre els potencials turistes. S’han editat 9 fullets diferents que corresponen a tota la informació que necessita un turista sobre la natura, la història, la platja, la gastronomia, les festes, els allotjaments, un catàleg de restaurants i com a gran novetat un fullet específic de les falles a Gandia. Així els ha explicat l’alcaldessa Diana Morant: “Són uns fullets professionals i no propaganda de partit, ni de projectes irreals que després el turista no podia trobar quan venia. Anem a vendre Gandia amb majúscules, sense fum. No anem a estafar ni a enganyar ningú com s’ha fet fins ara. Anem a destinar 10.000 euros i no 60.000 com l’últim Fitur del Partit Popular. Són els diners adequats i necessaris per a la fira, no cal més, si pensarem que calien més diners els haguérem posat, però hem apostat per una fórmula real i ajustada”.

    De la part més tècnica de Fitur ha donat compte el tècnic de Turisme, Vicent Llorens, ”el dimecres 20 de gener i dijous 21, seran els dies més tècnics i professionals. Rebrem la visita del president de la Generalitat i del president de la Diputació. Tenim concertades més de 20 reunions amb grans i importants touroperadors com són Minube, Jumbotours i Rumbo. El dissabte serà per als visitants. Les falles, la Setmana Santa i les Associacions Culturals seran les protagonistes. Han preparat un espectacle musical i teatral per donar a conèixer la nostra oferta turística. Anem a oferir un variat conjunt de paquets turístics com són la Volta Ciclista a Espanya per al setembre, el Sansan Festival de música indie per al mes de març o la competició esportiva del triatló ICAN per a octubre. Treballem en col•laboració amb Alcoi per oferir un paquet de 3 dies a Gandia amb excursió a Alcoi per veure les entrades de Moros i Cristians”.

    D’altra banda la ciutat de Gandia està d’enhorabona, ja que acaba d’aconseguir la homologació de Gandia com a ciutat destí Senior Europa . Això significa que els jubilats de tot Europa poden triar ja Gandia per passar les seues vacances. El camp de turistes potencials vinguts de tot Europa s’amplia de forma molt notable. Els 6 touroperadors que gestionen eixe gran mercat a Europa es reuniran prompte amb els representants de l’Ajuntament. També Gandia vol obrir nous mercats, així treballa per aconseguir l’identificatiu de ciutat GayFriendly, que la convertirà en una ciutat sensibilitzada amb el col•lectiu de LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals).

    Subir