elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benipeixcar recorda els 50 anys d’annexió a la ciutat de Gandia

    Tal dia com hui fa 50 anys el poble de Benipeixcar deixava de ser-ho i passava a formar part de la ciutat de Gandia. No obstant, a pesar del pas del temps els veïns continuen sentint-se del poble de Benipeixcar i han aprofitat, aquesta data tan assenyalada en la seua memòria històrica, per desplegar un seguit d’actes dedicats al record. Serà el proper diumenge dia 29 de novembre.

    El president de la Junta de districte de Benipeixcar, Joan Muñoz, ha explicat que “al 1965 es va alçar un acta de dissolució de l’Ajuntament de Benipeixcar i es decretava l’annexió a la ciutat de Gandia com manava el govern. Totes les associacions del districte han col.laborat per tal d’organitzar diversos actes per tal de recordar a la gent, que fa 50 anys, fórem un poble”.

    La presidenta de l’Associació de Dones de Benipeixcar, Paquita Seguí, ha explicat com serà el programa d’actes “totes les 6 associacions que hi ha a Benipeixcar han participat en el programa d’actes. Començarem els actes a les 11.00 del matí. Farem una missa en honor als difunts i un passa carrer acompanyats de tabalet i dolçaina. També posarem una placa commemorativa on estava l’antic Ajuntament al centre del poble, que va ser enderrocat i ara ja no existeix, plantarem un arbre i acabarem amb un vi d’honor”.

    En aquest sentit, Joan Muñoz, ha puntualitzat que “l’arbre que es plantarà serà un roure valencià, que es posarà en una de les entrades a Benipeixcar, en la rotonda que hi ha al costat de la Biblioteca. Es col.locarà una placa amb un text que han escrit els propis veïns de Benipeixcar que diu que aquest és un arbre que planta una generació però que serà la pròxima generació qui gaudirà de la seua ombra”.

    El sentiment de ser un poble encara està als carrers de Benipexcar com ha relatat el president de l’Associació de Veïns, Paco Sancho, qui ha recordat que “en aquell moment vam perdre, no estàvem contents. Vivien unes 2.000 persones i no es va consultar a la gent perquè estàvem en una dictadura. Per això alguns ara ens pregunten per què anem a celebrar-ho si ens van llevar drets, per això hem decidit que els actes siguen per a recordar. Hi ha gent a Benipeixcar que encara diu “me’n vaig a Gandia” com a mostra del sentir de poble”.

    Subir