elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Govern executarà 45 actuacions en tots els barris i àmbits

    El Butlletí Oficial de la Província de València, el BOPV, ha publicat hui els projectes que la Diputació de València subvencionarà mitjançant el Fons d’Inversió per a les Ciutats, provinents del repartiment de forma justa els 71 milions d'euros que va haver de superàvit en 2014 entre tots els municipis de la província de València. La decisió, una de les primeres del nou govern de l’ens provincial, es basa en el criteri d'una quantitat fixa per habitant. D’aquesta manera, a la nostra ciutat li correspon una ajuda de 2,7 milions d'euros, per a la qual han presentat 45 projectes que han estat aprovats per la Diputació i que suposen reformes o millores d'espais i edificis ja existents en la ciutat, quedant exclosa l'obra nova, segons les bases del Fons d’Inversió. Així ho han comunicat a la ciutadania aquest matí l’Alcadessa de Gandia, Diana Morant i la vicealcaldessa, Lorena Milvaques.

    Per a Morant, la mesura de la Diputació és una decisió “que considerem valenta i necessària per a aquest moment, doncs suposa una injecció per a millorar les nostres ciutats i crear llocs de treball amb projectes que van a executar-se en poc de temps en tota la província de València, independentment del color polític de cada Ajuntament”.

    45 projectes

    En total, parlem de 45 projectes repartits per tota la ciutat i que, llevat de 6 casos que superen els 100.000 euros, la resta són inversions molt menudes que tenen per objectiu millorar Gandia. “No és temps de grans obres ni grans projectes. És el moment de pensar bé en què invertim cada cèntim, perquè la situació econòmica de l'Ajuntament és molt delicada i perquè abans de mamprendre grans actuacions, pensem que hem de millorar el que tenim”. I és que, segons ha assegurat, aquesta partida que arriba des de la Diputació va a ser un dels pocs “luxes” que va a poder permetre's aquest govern, i per això, van decidir invertir-los seguint criteris de necessitat i repartits per cada barri de la ciutat.

    L’alcaldessa ha explicat que els terminis per presentar els projectes a la Diputació va fer que comptaren només amb 10 dies per a presentar les propostes, el que va fer impossible arbitrar una proposta participada i consensuada amb tot el veïnat, tal i com és voluntat del nou govern en tots els procediments. Tot i això, ha anunciat que s’informarà sobre els projectes, terminis i evolució de les obres a totes les juntes de districtes que estan constituint-se aquests dies, així com al Consell de Participació Ciutadana que quedarà configurat una vegada es conformen les juntes. “Vam treballar barri a barri en un llistat de propostes que ens ajuden a millorar Gandia amb xicotetes actuacions pensades en fer més fàcil i còmoda la vida al nostre veïnat”.

    Des de cada Junta de Districte i cada regidoria, es va preparar un llistat de necessitats i reivindicacions veïnals que es van quantificar econòmicament i es va fer una selecció que atenia a qüestions de diners i també de necessitat i urgència en la seua execució. L'esquema va ser triar d'entre totes les propostes un total de 6 més importants i, la resta, eixes xicotetes actuacions que van des d'una coberta en un pati d'escola, fins a reparacions d'aires condicionats o ascensors en edificis públics. “Volem també explicar que no hem eixit a anunciar els projectes fins que no estigueren tots aprovats. Una decisió que respon a una senzilla raó: no volíem crear falses expectatives en assumptes que molts veïns porten reivindicant durant diverses legislatures. Hem sigut ambiciosos en el plantejament, i volíem estar segurs de que les nostres propostes encaixaven en les pautes marcades per la Diputació”.

    Màxima prioritat a les empreses de Gandia i la Safor

    Per la seua banda, Milvaques ha explicat que, d’acord amb la legalitat, els procediments seran de contractació directa, en els casos que no superen els 50.000 euros, i negociats sense publicitat, convidant a empreses a participar, elegint la millor proposta. En aquest sentit, ha anunciat que el govern està elaborant un llistat d’empreses locals i comarcals dels diferents sectors relacionats amb els projectes, perquè puguen participar i presentar-se, assegurant que no hi ha cap empresa beneficiada sobre un altra, “incentivant l’economia local i fomentant l’ocupació, en la mesura de les nostres possibilitats”. El govern també arbitrarà mecanismes perquè els grups de l’oposició puguen participar dels processos, per tal que siguen totalment transparents.

    Finalment, la vicealcaldessa ha agraït la tasca que han realitzat les darreres setmanes els tècnics municipals de l'Ajuntament de Gandia, “que han treballat contra-rellotge i de manera coordinada per a poder enllestir les propostes i que foren acceptades totes i cadascuna per part de la Diputació. Els hem demanat un esforç extra, i han donat la talla. Per això, la nostra màxima consideració i agraïment”.

    De cara a futurs subvencions de la Diputació, el govern han demanat que, en la mesura que siga possible, també es permeta invertir els diners en despesa corrent dels ajuntaments, per tal de poder prioritzar en ajudes, beques, etc... En les necessitats bàsiques de la ciutadania.

     

    Subir