elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les visites de turistes a Gandia augmenten un 35% al juliol respecte al 2014

Les visites de turistes a Gandia augmenten un 35% al juliol respecte al 2014
    MÁS FOTOS
    Les visites de turistes a Gandia augmenten un 35% al juliol respecte al 2014 - (foto 2)
    Les visites de turistes a Gandia augmenten un 35% al juliol respecte al 2014 - (foto 3)
    Les visites de turistes a Gandia augmenten un 35% al juliol respecte al 2014 - (foto 4)

    L’Alcaldessa de Gandia i regidora responsable de Turisme, Diana Morant, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per fer públiques les dades d’ocupació hotelera de juliol facilitades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística, l’INE, depenent del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Així, i de nou seguint la línia dels mesos de maig i juny, el comportament turístic a la nostra ciutat està sent millot que en 2014 i 2013.

    Segons l’INE, Gandia ha rebut en el mes de juliol un total de 40.875 turistes, pels 30.085 del mateix mes de 2014. Parlem d’una diferència interanual de 10.790 turistes, un increment de més d’un 35%.

    En pernoctacions, aquestes xifres es tradueixen en 187.419 en juliol de 2015, front les 145.195 en el mateix mes de 2014. I si atenem al grau d’ocupació per places, parlem d’un índex d’ocupació del 86’4%, 13 punts per damunt del 73’07% de l’any passat.

    “Per tant, podem afirmar que estem davant una molt bona temporada turística en la que han estat moltes les persones que ens han visitat, amb un increment considerable de turistes estrangers, fonamentalment de França. I, a més, els indicadors ens fan pensar que el mes d’agost també será millor que l’any anterior”.

    L’enquesta d’HOSBEC

    D’altra banda, l’estudi de l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i la Comunitat Valenciana, situa Gandia com a la ciutat del nostre territorio amb millors dades d’ocupació hotelera durant la primera quinzena d’agost.

    “Aquest nou govern no vol penjar-se cap medalla, perquè no pensem que aquesta millora estiga relacionada amb el canvi de govern. Però el que sí que volem és fer callar aquelles boques que ens demonitzen i acusen de matar la platja. A tenor del que diuen les estadístiques i les xifrs, que són més reals que les interpretacions, la platja de Gandia està més viva que en estudis anteriors”.   

    I és que a l’alcaldessa li resulta curiós comprovar com els qui aplaudien les dades dolentes, ara critiquen les positives.  

    Consens sense mentides

    D’altra banda, la màxima responsable de les polítiques turístiques de la nostra ciutat ha assegurat  que no consensuarà cap model turístic amb el PP, tal i com ha reclamat el principal partit de l’oposició, fins que no canvien la seua actitud “els qui menteixen amb la única intenció de fer mal. Han governat durant 4 anys la ciutat en majoria absoluta sense tenir en compte a l’oposició. I, ara, des d’una oposició irresponsable i deslleial, pretenen consensuar?”.  

    Col·laboració amb el sector privat

    Diana Morant ha recordat que el PP, amb el seu missatge alarmista, va tornar a enganyar a la ciutadania, ja que el govern no ha cancel·lat ni l’3esdeveniment de les Assembles de Déu, ni el Campionat d’Espanya de Dards. Les dues activitats es troben encara en negociacions amb els promotors per tal de reduir el seu cost. “De la mateixa manera que també estem negociant l’arribada de 2.500 portuguesos a la nostra ciutat en el mes d’abril, tractant, a més, algunes novetats respecte a temporades anteriors, motivant als grups de joves del país veí a que xafen i coneguen el Centre Històric de la ciutat, perquè Gandia no és només sol i platja”.  

    El govern també ha assegurat que ha implicat al sector turístic privat, que està disposat a posar part de la despesa econòmica necessària per a portar a Gandia aquests turistes en dates que es troben fora de la temporada alta. “Pensem que, en l’actual situació econòmica de l’Ajuntament, aquest ha de ser el model: Una col·laboació público-privada estreta i directa on l’Ajuntament no exercisca una tutela respecte al sector turístic, que al cap i a la fi, ha de ser qui elegisca quin és el model cap al qual volem anar”.

    Finalment, l’alcaldessa de Gandia ha demanat al PP que assumisca el seu rol d’oposició: “No tot val per a fer política. Van dir que suprimíem Vívela, la Platja Can, els quads de la policía, els concerts, el cinema solidari… El temps en ha donat la raó: Gandia segueix en marxa i, a més, amb un menor cost per a la ciutadania, que amb aquest govern s’ha estalviat ja més de 2 milions d’euros”. 

     

    Subir