elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El jutjat rebutja les al·legacions de l’Ajuntament de Gandia per a impedir l’accés a les factures en 2012

  • L’Ajuntament podria ser condemnat, per segona vegada, per atemptar de nou contra els drets fonamentals

El jutjat número 5 de València ha rebutjat les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Gandia davant la demana per drets fonamentals presentada pel grup municipal socialista per a poder accedir a les factures de la empresa pública IPG en 2012. Cal recordar que vam haver de acudir al jutjat a vore les de 2011, encara que el govern va entrebancar el compliment de la sentència amb desaparició de factures i destrucció de discos durs incloses.

Novament, l’Ajuntament de Gandia s’enfronta a un judici que decidirà si ha hagut infracció dels drets fonamentals respecte al dret a accedir a la informació per part dels representants públics. Vistos els antecedents, hi ha moltes possibilitats que la justícia condemne novament al govern, que en lloc de mostrar les factures per a evitar el judici, esgota els terminis i els recursos per allargar al màxim la resolució judicial.

De tornar a condemnar a l’Ajuntament per drets fonamentals, seria la segona vegada que passa en esta legislatura, un fet inèdit i que mostra el grau de transparència i democràcia del govern del PP. Per això, el regidor socialista Vicent Mascarell espera que “una nova condemna els faça recapacitar i ens permeta l’accés a les del 2013 sense haver d’acudir novament a la justícia”

Subir