elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Creu Roja Gandia mobilitzarà 60 voluntaris per al dispositiu de falles 2014

Creu Roja Gandia mobilitzarà 60 voluntaris per al dispositiu de falles 2014
  • L’operatiu especial de falles estarà als principals actes on es concentren els fallers i visitants, des del dia 15 de març, amb el reforç de 4 ambulàncies, 1 unitat de coordinació de comunicacions i l’assistència de personal sanitari

Creu Roja Gandia participa activament en el dispositiu especial faller de la Junta Local de Seguretat de l’Ajuntament de Gandia amb la tasca preventiva de 60 voluntaris de socors i sanitaris, per tal d’atendre les zones de major aglomeració de públic durant els 5 dies de falles.

Des del dia 15 de març estaran desplegats pels carrers de Gandia els equips d´actuacions preventives amb socorristes, metges, infermers, conductors i coordinadors de comunicacions. També per a facilitar el treball als voluntaris i personal tècnic, es contarà amb el suport de 4 ambulàncies que estaran coordinades per una unitat mòbil de comunicacions.

Els equips de mobilitat possibilitaran estar presents a diferents punts de la ciutat, des del punt d’arranc dels actes fins al final, com ara en: el lliurament de premis, l’ofrena de flors a la Mare de Déu, o les mascletades.

Pel tal de garantir una millor atenció sanitaria, els voluntaris de Creu Roja Gandia reben un curs de formació per atendre cremades pirotècniques, que son les lesions més freqüents en joves i xiquets, juntament amb lipotímies, colp de calor o intoxicacions etíliques.

Més de mil servicis de Preventius durant 2013

L’assemblea Local de Creu Roja Gandia disposa d’un equip permanent en actuacions preventives que implica a 140 voluntaris que s’encarreguen d´estar presents als grans esdeveniments de la ciutat i en la prestació de serveis sociosanitaris.

Actes esportius, espectacles, concerts, festes, Falles, Setmana Santa, iniciatives socials, atenció sanitària urgent... etc, es el tipus de suport que la Institució Humanitària Creu Roja Gandia presta a la ciutat en les fites més assenyalades.

Durant el 2013 es realitzaren 1.198 serveis que suposaren un total de 11.810 hores de treball. En actuacions terrestres es va estar a 373 serveis multitudinaris, i en intervencions d’emergència cal destacar l’evacuació de la Residència de Majors a Barx, a causa de l’incendi forestal.

Pel que fa a transport sociosanitari s’ha realitzat el servei en 825 ocasions; 651 en trasllats a l’Hospital Sant Francesc de Borja i Centres de Salut, 138 vegades en serveis derivats del Servei Públic, i la resta en atenció a urgències sanitàries i accidents.

Subir