elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La xarrada ‘Ecosistemes narratius’ i la projecció del documental ‘RTVV es tanca’, centren l’activitat cultural del campus de Gandia UPV

La xarrada ‘Ecosistemes narratius’ i la projecció del documental ‘RTVV es tanca’, centren l’activitat cultural del campus de Gandia UPV

    El Campus de Gandia de la UPV acull demà dijous 13 de febrer dos activitats d’àmbit audiovisual, obertes al públic de forma gratuïta: la projecció del documental ‘RTVV es tanca’ elaborat per un equip on està l'alumne Albert Sanz, estudiant de 2on de Comunicació Audiovisual del Campus, que té lloc a les 12.30 a la Sala de conferències 1 i la xarrada ‘Ecosistemes narratius’, impartida pel professor Guglielmo Pescatore, de la Universitat de Bologna, que es realitza a la Sala de conferències 1 a les 9.45. Més informació en www.gandia.upv.es

    Documental RTVV es tanca
    En el documental ‘RTVV es tanca’ s'entrevista a ex-treballadors algemesinencs de RTVV, així com a Rafa Xambó, sociòleg i professor de la UV i ex-membre del Consell d'Administració de RTVV, i també natural d'Algemesí. El documental dura 50 minuts i la projecció estarà seguida d’un debat amb les persones assistents.

    Segons explica l’estudiant Albert Sanz, l’audiovisual està fet per membres de l'associació de debat de la que forma part, anomenada "Algemesí al Debat", ‘una plataforma que promou la democràcia participativa, en la que fem un debat al mes sobre temes actuals’, afirma l’estudiant.

    En el treball apareixen 4 entrevistes a 4 ex-treballadors de RTVV d’Algemesí, el poble d’Albert Sanz: Rafa Xambó (membre del consell d’administració de RTVV), Jovi Esteve (Metereòleg en Radio 9 però també ha treballat en la TV), Isabel Adam (ha treballat en Radio 9, periodista d'informació política) i Joan Lopez (periodista i ex-treballador de Canal 9 en programes d'entreteniment).

    Albert Sanz afirma que el documental es va fer iniciativa de l'associació "Algemesí al Debat", per apropar temes polítics a la joventut i als ciutadans: ‘L’objectiu era analitzar, assabentar-nos i reflexionar de tot allò que té a veure arrel de causes i conseqüències del tancament de RTVV, des de la visió de 4 algemesinencs ex-treballadors en RTVV’.

    L’audiovisual es va fer entre novembre i desembre de 2013 i la publicació fou el 27 de desembre en Algemesí, i dos dies després a YouTube.

    Xarrada 'Ecosistemes narratius', impartida per Guglielmo Pescatore (Universitat de Bologna)
    El professor Guglielmo Pescatore, de la Universitat de Bologna, imparteix la xarrada ‘Ecosistemes narratius’, que té per objectiu aplicar alguns dels principis de l'Arquitectura de la Informació a un sector considerat tradicionalment alié a aquest tipus d'enfocament: les sèries televisives. Bàsicament, se suggereix la necessitat d'adoptar una visió més àmplia de l'Arquitectura de la Informació. Per a açò, Guglielmo Pescatore se centrarà en alguns canvis rellevants que van afectar a la producció en sèrie de televisió en els últims anys, tractant d'estudiar i analitzar les sèries televisives com a ecosistemes narratius, és a dir, com un entorn compost i complex, capaç d'integrar els fluxos d'energia originats pels usuaris, tecnologies i elements multimèdia.

    Guglielmo Pescatore és catedràtic de Comunicació Audiovisual en la Universitat de Bolonya, director del doctorat que ofereix el seu departament “Cinema, music and theatre”, professor del "Collegio Superiore", el centre d'excel·lència de la Universitat de Bolonya. Imparteix les assignatures "Theory and Techniques of New Media" i "Economics and Marketing of Audiovisual Media". És vicepresident de la CUC, la societat italiana d'estudis fílmics i audiovisuals. Dirigeix diverses col·leccions de llibres i és editor de les Revistes científiques Cinema Ciè i SERIES. Ha publicats diversos llibres i nombrosos articles sobre els àmbits tant cinematogràfic com a televisiu. És fundador i organitzador del congrés anual Media Mutations. El seu àmbit de recerca actual és el dels ecosistemes narratius i la serialitat televisiva.

    Subir