elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Set grups de diferents estils i cultures es donen cita al Polisònic 2013

Set grups de diferents estils i cultures es donen cita al Polisònic 2013
  • Del 26 de juliol al 17 d’agost, l’oferta cultural i turística de Gandia augmenta gràcies a la celebració dels concerts del Polisònic, que tindran lloc els divendres i dissabtes

  • Set grups triats d’un total de 150 propostes, d’estils tan variats com blues, jazz, samba i música ètnica, actuaran al jardí de la Casa de la Marquesa

  • La San Francisco Big Band, que celebra 30 anys i compta amb integrants de Gandia, inaugurarà el cicle de concerts

Vicent Gregori, tinent alcalde de Cultura, i Eudald González, tècnic responsable i director del Polisònic, han presentat este matí la XXIV edició del festival Polisònic, una consolidada cita musical de les nits d’estiu de Gandia, que es celebrarà del 26 de juliol al 17 d’agost.

Per a Vicent Gregori, este festival és especial en una doble vessant: d’una banda, les actuacions seran en el pati de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós, “un espai únic”; i d’altra, és l’única cita de tota la Comunitat Valenciana que suma estils tan diferents i variats.

I és que, el Polisònic es caracteritza per ser un festival internacional que suma grups de diferents orígens i gèneres en el seu cartell. Segons el director del festival, el Polisònic “sempre ha sigut un aparador de músiques europees i americanes”, però a més, enguany també es conta amb artistes que interpretaran música balcànica i africana, samba, i músiques dels anys 20.

Eudald Gonzàlez ha afirmat que en esta edició s’ha volgut apostar per un programa “festiu, de músiques divertides i cultures molt desconegudes” que, com diu el lema de l’esdeveniment musical, són “músiques que desperten la curiositat”. En total actuaran set grups, el primer, la San Francisco Big Band, que compta amb 20 membres de Gandia i enguany complix 30 anys, i la resta són Aire (flamenc i jazz), Melech Mechaya (músiques balcàniques i klezmer), Gafieira Miuda (samba de Brasil), Vargas Blues Band (blues), Cosmopolitan Cabaret (melodies dels anys 20) i Diouke (fusió música europea i africana). Els grups han sigut triats entre un total de 150 propostes que arribaren a l’organització del festival, fet que demostra la qualitat dels seleccionats, que són referents europeus dels seus estils musicals, i per alguns, la de Gandia serà l’única actuació a Espanya.

El festival té un pressupost de 30.000€. Vicent Gregori ha destacat la importància d’oferir activitats d’este tipus tant als visitants de Gandia com als ciutadans i ha afirmat que “ampliar el ventall d’activitats lúdiques en estiu és responsabilitat del Govern”. En eixa línia també s’ha expressat Eudald González, que ha afirmat que l’edició anterior va tindre una “acceptació extraordinària” amb més de 4.000 assistents i entrades esgotades, i que tots els esdeveniments d’estes característiques tenen un important impacte econòmic en els comerços del voltant. Per este motiu, diversos restaurants i bars es sumen al Polisònic i oferiran la “Ruta destapa’t” els dies de concert, amb la intenció de combinar música, gastronomia i oci.

Els concerts seran els divendres i dissabtes i tindran un preu de 5€, excepte el primer (26 de juliol), a càrrec de la Sant Francisco Big Band, que és gratuït. Les entrades es poden adquirir en la Casa de la Marquesa i en www.instanticket.es

Col•laboren en esta cita musical: Radio 3, Conselleria d’Educació Cultura i Esport, Diputació de València, Servei d’asistència i recursos culturals, Hotel Borgia, El Quiosc de la Marquesa i Bancaixa.

Subir