1 de marzo de 2021 1/3/21

Morant: "Gandia aposta pel repartiment equitatiu de les instal·lacions esportives"

  • La regidora d’Esports reorganitza les instal·lacions esportives per tal d’acabar amb desigualtats injustes i amb usos irresponsables de les mateixes

La regidora d'Esports en l'Ajuntament de Gandia, Lydia Morant, ha volgut hui ixir al pas de les acusacions que està realitzant la UE Gandia sobre el repartiment de les instal·lacions esportives municipals i ha explicat que els canvis realitzats els darrers dies són per a aconseguir una situació “equitativa” i que evite l’ús irresponsable d’algunes instal·lacions municipals.

Tal i com ha explicat Morant, a la seua arribada a la regidoria d’Esports es va fer una divisió dels camps de futbol per tal que tots els clubs de la ciutat pugueren atendre a les seues necessitats d’entrenament. El repartiment es va fer de forma consensuada i participada amb les entitats i atenent a criteris com el nombre d’equips de cada club i, en ocasions, la categoría en la que militen els primers equips. Una divisió que es pot consultar i que deixa com a dada important que la UE Gandia disposa del Guillermo Olagüe en exclusivitat fins a tres dies a la setmana.

Actualment, la regidoria d’esports es troba en una segona fase de reordenació d’oficines i espais comuns d’aquestes instal·lacions, donat que, de manera incomprensible, hi havia entitats que tenien dues oficines i altres que només tenien una taula en un espai compartit. Així, des de la regidoria d’esports, es va demanar als clubs que sol·licitaren en quines instal·lacions volien centralitzar les seues dependències, avisant que, a partir d’ara, només podien comptar amb una oficina per club.

Després de les sol·licituds, la regidoria va convocar a la UE Gandia per tancar la situació concreta d’aquest club. Però, des del club no van asistir a la cita i van encetar una guerra mediàtica per la decisió de fer aquesta reordenació que s’havia proposat des del departamento d’Esports.

La reordenació es va completar amb els canvis de vestuaris del Olagüe, que deixen un en exclusiva per a la UE Gandia i un altre compartit pel CF Gandia i el CF Base Gandia, i amb la regulació de l’ús de l’espai de fisioteràpia que compta també amb un espai de jacuzzi. El motiu d’aquesta darrera decisió és que s’estava fent un ús irresponsable i poc eficient d’aquest espai, deixant en marxa el jacuzzi dies i nits senceres.

Amb aquesta divisió d’espais, cada club de la ciutat es queda amb una única oficina, un magatzem per club, un vestuari al Guillermo Olagüe en exclusiva per a la UE Gandia i un compartit entre el CF Gandia i el CF Base Gandia, i un espai de fisioteràpia i jacuzzi que podrá utilizar qui ho sol·licite amb previsió i anterioritat per tal que un tècnic municipal deixe preparada la sala abans i després de ser usada.

Morant ha finalitzat recordant que “en tot moment parlem d’instal·lacions municipals que són propietat de tots els gandians i que, per tant, deuen ser usades de manera justa i equitativa per totes les entitats esportives de la ciutat, sense beneficiar ni perjudicar a ningú”.

Subir