22 de enero de 2021 22/1/21

Marxuquera cel·lebrarà les seues festes del 13 al 15 d’agost

Marxuquera cel·lebrarà les seues festes del 13 al 15 d’agost - (foto 1)

    Ahir Xavi Ródenas, President de la Junta de Districte de Marxuquera, Valle Peiró, Vocal de l’Associació de Festes, i Jacobo Romero, Tresorer de la mateixa associació, han comparegut en roda de premsa per presentar les Festes de Marxuquera d’aquest any.

    Aquestes se celebraran durant els propers 13, 14 i 15 d'agost i han estat organitzades, segons paraules de Ródenas, per "una associació de festers molt dinàmica, molt involucrada i jove. Açò es troba poques vegades, és complicat trobar a gent tan involucrada en una tasca i per això va ser una grata sorpresa, perquè ho han posat tot molt fàcil". Aquest any s'ha treballat per millorar una tasca que ja es va realitzar l'any passat tractant d'ampliar la programació de les festes. Els festers han estat tot l'any treballant per recaptar dines i poder sufragar més del 80% de la festa. Per la seua part, l'ajuntament col·labora amb unes activitats puntuals com són la infraestructura o coses materials, com ja es feia. L'esforç dels festers per fer una gran recaptació de dines ha suposat que la dotació econòmica de l'ajuntament haja sigut realment menuda.

    La Vocal de l'Associació de Festes ha fet una breu explicació de les activitats que es realitzaran durant els tres dies que durarà la festa entre els quals es poden destacar les tradicionals despertades, un parc aquàtic de 75 metres, el dinar de cassoles d'arròs al forn, el tradicional sopar de torrà anomenat "Lligà del gos", jocs tradicionals infantils per als més menuts, cavalcada de disfresses, mascletada i revetlles cada nit. Com a novetat, aquest any es comptarà amb l'actuació d'un cantautor valencià el dia 13 i una xerrada informativa sobre la situació dels refugiats a Europa el dia 15, ambdues coses al Centre Social.

    Per la seua part, Romero, el Tresorer de l'Associació de Festes, ha volgut agrair a Ródenas el suport que ha donat a l'associació en tot moment i ha destacat les propostes que aquest ha aportat per a la festa, com són les ja mencionades accions que tindran lloc al Centre Social, el qual considera donarà una essència molt més social a les festes que, en opinió de Romero, no hagueren pogut aconseguir sense la seua ajuda. En relació a açò, Ródenas ha afegit que un dels objectius de l'ajuntament és donar cabuda accions socials en els moments de festa, ja que es tracta de aconeteixements que reuneixen a molta gent, el qual permet aplegar a un major nombre de persones.

    Subir