28 de febrero de 2021 28/2/21

La Mancomunitat de la Safor organitza un curs de Curs per a Cuidadors no Professionals

  La Mancomunitat de Municipis de la Safor, a través del Servei Especialitzat d’Atenció a la Dependència (SEAD), organitza la tercera edició del curs dirigit a cuidadors no professionals de persones amb dependència. El curs seguix els criteris del Marc d’Acció per al desenvolupament de cursos de formació per a cuidadors no professionals des dels Serveis Municipal d’Atenció a la Dependència, de la Direcció General de Serveis socials i persones en situació de dependència.

  Entre els objectius del curs estan el de millorar els coneixements i les habilitats de les persones cuidadores per a millorar l’atenció en els cuidats, impulsar el seu reconeixement social, i promoure l’autonomia personal de la persona en situació de dependència i les seues relacions amb l’entorn.

  Este curs consta d’una part de formació més general, com ara recursos existents i xarxes de suport, competències i habilitats tant bàsics com sanitaris, per a promoure els cuidats i l’autonomia personal de la persona en situació de dependència, i el paper i el desenvolupament personal del cuidador. I d’una segona part de formació especifica, on es tracta la dependència derivada de l’edat, actuacions bàsiques i malalties que generen dependència, com per exemple Alzheimer, Parkinson, ICTUS i altres discapacitats físiques.

  El curs començarà el 10 de novembre i finalitzarà el 3 de desembre de 2015, amb una duració de 25 h, repartides en 9 sessions en horari de matí o vesprada, i s'impartirà a l'aula de formació de la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

  L'equip de formadors que impartiran el curs està format per professionals dels diferents serveis de la Mancomunitat de la Safor: Servei d'Atenció a la Dependència, Serveis Socials i del Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat de la Safor i, d'altra banda del Centre de Salut del Grau de Gandia, de l’Associació AFA la Safor, de l’Associació de Parkinson de la Safor, del Centre de Dia de Discapacitats Físics de la Safor, del Centre de Dia Los Brezos i de l’empresa de SAD CTEO.

  Subir