elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor es podrà visitar fins el 27 de novembre

L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor es podrà visitar fins el 27 de novembre
  MÁS FOTOS
  L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor es podrà visitar fins el 27 de novembre - (foto 2)
  L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor es podrà visitar fins el 27 de novembre - (foto 3)
  L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor es podrà visitar fins el 27 de novembre - (foto 4)
  L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor es podrà visitar fins el 27 de novembre - (foto 5)

  L’exposició CLGS, 10 anys d’activisme i orgull LGTB a la Safor va ser inaugurada ahir al claustre de la Biblioteca Central de Gandia, ubicada a la Placeta dels Colomets, i estarà oberta fins els proper 27 de novembre. A la mateixa van assistir la vice alcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques; també per Més Gandia van assistir Nahuel González, regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania i Xavier Ròdenas, regidor de Gestió Responsable del Territori; pel PSOE Liduvina Gil, regidora de salut, polítiques saludades i relacions internacionals, i Miguel Ángel Picornell, regidor de Serveis Urbans; i pel Partit Popular, Emi Climent, regidora d’Igualtat a la legislatura anterior, i Vicent Gregori. L’acte que va omplir el claustre de la Biblioteca on també es va poder veure al diputat de Compromís, Fran Ferri, que és soci de CLGS, així com també gran part dels ex coordinadors i fundadors del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS).

  En l’exposició es podrà veure un recorregut per la història d’un col·lectiu pioner en l’activisme LGTB a una ciutat mitjana i el seu context rural. CLGS va crear un espai de reunió: el casal de la diversitat, va abordar des de la perspectiva LGTB el tema del VIH, va apostar per les xarrades i els tallers a les escoles per educar en diversitat i va protagonitzar que el fet LGTB fora notícia, i per tant visible, als mitjans comarcals. CLGS va ser pionera i exemple d'activisme durant anys organitzant uns encontres estatals al 2008 i esdeveniments com la Gandia Beach Pride que donaven visibilitat al col·lectiu. Això entre les faenes més visibles.

  El paper històric de CLGS

  CLGS naixia l'any que el govern espanyol aprovava el dret a matrimoni entre parelles homosexuals i, per això mateix, era la prova de tota feina que encara queda pendent contra LGTBfòbia social: a l’escola, als mitjans, a les institucions, a la societat en general i especialment a les ciutats mitjanes i al món rural. Ara treballem perquè les persones LGTB deixen de tenir por a la LGTBfòbia i l'estigma social, per abordar la diversitat afectivo-sexual en la globalitat de la societat. El nostre missatge defensa els drets i les llibertats de les persones LGTB però s'adreça a tota la societat.

  Celebrem 10 anys, però la nostra feina de canvi social continua i de mica en mica amb l’objectiu de fer més lliures a les persones LGTB i a tota la societat. Seguim reclamant a les institucions locals i comarcals perquè desenvolupen un pla de polítiques LGTB prèvia enquesta de les seues necessitats. A nivell valencià donem suport, amb les altres entitats LGTB valencianes, per aconseguir una llei contra la LGTBfòbia. Alhora, seguim organitzant activitats socials i hem recuperat el casal de la diversitat per generar un punt de trobada per a les persones LGTB de la comarca que ens visibilitze i ens permeta seguir treballant en la millora dels nostres drets.

  Subir