elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Aula d’Agricultura ofereix nous cursos per als llauradors i llauradores

L’Aula d’Agricultura ofereix nous cursos per als llauradors i llauradores
  MÁS FOTOS
  L’Aula d’Agricultura ofereix nous cursos per als llauradors i llauradores - (foto 2)

  L’Aula d’Agricultura de Gandia presenta la seua programació de cursos per al primer semestre d’aquest any. En té programats 7 de Manipulador de Productes Fitosanitaris, de nivell bàsic. Des d’ara fins al mes de juliol hi haurà un curs cada mes. L’organització d’aquestos cursos es deu a que, des del passat 26 de novembre de 2015, és obligatori tindre el carnet professional que acredite els coneixements necessaris per efectuar qualsevol manipulació de productes fitosanitaris i també per poder comprar-los a les botigues especialitzades.

  L’Ajuntament de Gandia és sensible i conscient d’aquesta situació i per això organitza i gestiona els cursos per a obtindre el carnet de Manipulador de Plaguicides d’Ús Fitosanitari. Com ha explicat el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, “aquestos cursos són molt importants i necessaris perquè van en la nostra direcció de treball, hi ha que aconseguir una actitud responsable en el camp i deixar de contaminar els aqüífers i la terra i en definitiva a nosaltres mateixos. Volem que el màxim nombre de llauradors tinguen aquest carnet. Primer perquè s’ha de complir la llei i segon perquè han de saber usar la quantitat de producte correcta. És un pas més endavant per deixar d’enverinar la terra”.

  Els cursos tenen una durada de dos dies, en horari de vesprada, de 16.00h a 20.30h, i s’impartiran a la Casa de la Marquesa. El tècnic d’Agricultura, Javier Pitarch, ha dit que “els cursos els imparteixen empreses especialitzades en aquest tema i certificades per la Conselleria d’Agricultura. Tenen un preu de 50 euros. Des de l’Ajuntament coordinem els cursos, els hi donem difusió i també cedim els espais perquè es puguen fer”.

  L’Aula d’Agricultura és un espai de formació per als llauradors, tan professionals com aficionats. Segons Xavier Ródenas “estem preparant més cursos de temes com la ramaderia o l’agricultura ecològica. L’Aula d’Agricultura és un espai obert on volem escoltar les propostes dels mateixos llauradors per donar-los el servici que precisen. Volem cuidar i implicar a un sector abandonat. Els polítics els han atès ben poc i ara els oferim una nova eina per fer-se escoltar i per formar-se”. En aquest sentit, l’Aula està concebuda com un programa d’activitats didàctiques pensades per a formar, reciclar coneixements i facilitar els certificats obligatoris a tots els llauradors interessats.

  Subir