elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament presenta els resultats del Projecte DAME de la mà de les pròpies participants

L’Ajuntament presenta els resultats del Projecte DAME de la mà de les pròpies participants

    Ahir dimarts 29 de setembre, el Projecte DAME (Dispositiu d’Acompanyament a la Dona Emprenedora) ha organitzat un seminari de tancament on s’han presentat els resultats de les seues actuacions en forma de xifres i d’experiències.

    L’acte, que ha tingut lloc en UrbalabGandia, ha començat a les 11 del matí amb la benvinguda de la Regidora Delegada de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo.

    Seguidament, l’equip tècnic del projecte ha realitzat una exposició dels resultats quantitatius de les seues diferents línies d’actuació i alumnes representants de les participants del projecte han contat la seua experiència en cadascuna de les fases en que aquest ha consistit.

    En concret, Rosma Pérez i Paula Bañuls, amb el projecte ‘Srtas. Morris’, han comentat com van generar la seua idea de negoci mitjançant la utilització de la metodologia Desing Thinking; Neus Artal, amb el projecte ‘Leo Edison’, ha exposat el seu procés de validació de la idea de negoci segun la metodologia Lean Start Up; Silvia Muñoz ha parlat de la seua evolució en la gestió de la Marca Personal amb el projecte ‘Completa tu Look’; Esther Signes i Lucía Calatayud, han explicat com han sorgit sinergies entre elles i ara estan elaborant una estratègia per al seu nou projecte com a consultores en RSC; per últim, Luisa Martínez, amb el projecte ‘Lui finds you’, ha narrat com les activitats de Coaching del programa li han servit per a millorar les seues habilitats personals i de lideratge.

    El projecte, que va arrancar el passat 27 de febrer de 2015, ha comptat amb diverses línies d’actuació. Una primera, l’objectiu de la qual era iniciar la construcció d’un sistema territorial d’acompanyament a projectes empresarials liderats per dones amb vocació de continuïtat denominada Gandia Emprenedora. Com a primer pas, s’ha conformat una Mesa Territorial on s’han adherit 8 entitats (Ajuntament de Gandia, Cámara Valencia, UGT-PV, CCOO, Ideas UPV Campus Gandia, FAES i InfoDONA).
    Un segon treball d’aquesta xarxa ha estat l’elaboració de diagnòstics de necessitats personals i competencials de les dones que hi acudeixen per encaminar-les a la seua integració plena en la Societat del Coneixement. Amb aquesta finalitat, 114 dones han rebut assessorament per a la elaboració d’itineraris personalitzats de Marca Personal, millorant amb això les seues competències digitals.
    La segona línia, que ha estat la principal del projecte, ha consistit en el Programa de Formació per al desenvolupament de les capacitats emprenedores, amb actuacions de Coaching per a la millora de les habilitats personals i de lideratge per a emprendre. 42 dones han estat guiades per transformar la seua idea de negoci en un projecte viable i sostenible en el mercat, amb el valor afegit de la innovació i el component tecnològic. 33 de les participants han realitzat de manera satisfactòria l’itinerari, i a més 15 projectes empresarials estan en marxa.

    Per últim, la tercera línia d’actuació ha incidit en qüestions de sensibilització social respecte a la figura de la dona emprenedora. S’ha realitzat un taller experimental sota el nom “APPlícat” que es pretén transferir a departaments i gabinets d’orientació professional. La iniciativa, realitzada amb 23 alumnes dels cicles superiors de l’IES Veles e Vents del Grau de Gandia, ha consistit en un taller pràctic que convidava a la reflexió sobre la incidència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit personal, social i professional, incidint en l’orientació cap a noves ocupacions emergents i noves exigències de l’actual mercat laboral.
    També s’ha realitzat una acció formativa dirigida al personal tècnic en assessorament emprenedor, en la qual han participat 23 tècnics/ques i AEDLs; on s’ha donat a conèixer els nous models de negoci i s’ha reflexionat sobre el procés d’assessorament atès aquestes empreses emergents.
    Per últim i en el marc d’aquest objectiu de sensibilització, s’ha realitzat també una jornada dirigida a periodistes i professionals de la comunicació, organitzada en col·laboració amb la Unió de Periodistes Valencians, on van acudir 56 persones com a públic. La jornada va tractar temes envers el paper, el reflex i la veu de la dona en els mitjans de comunicació a través d’experiències i un debat en forma de taula rodona.
    El Projecte DAME és de caràcter transnacional i està subvencionat pels Fons EEAgrant, en el marc del "Programa d'Igualtat de Gènere i Conciliació de la Vida Laboral i Familiar", impulsat per l'Institut de la Dona, Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

    DAME es realitza en associació amb The European Center For Women and Technology (ECWT), una, organització europea sense ànim de lucre, que aglutina més de 130 organitzacions i un nombre més gran de professionals, empresaris/es i acadèmics en els àmbits de dona i el desenvolupament tecnològic, que uneixen esforços per augmentar sensiblement i de manera significativa la participació de les dones en l'àmbit tecnològic en general i de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació en particular.

    Subir