elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Gandia informa de l'ampliació el període d’aplicació dels Plans de Cremes Locals

  El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Gandia, Antoni Rodríguez Aparisi, informa que al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana del dia 29 de setembre de 2014 (D.O.C.V. Núm. 7370) s’ha publicat la resolució de 25 de setembre de 2014 de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències segons la qual s’amplia el període d’aplicació dels Plans de Cremes Locals a la Comunitat Valenciana per al quart trimestre de 2014.

  Atenent a l’extraordinari període de sequera en què ens trobem, i amb vista a aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes i terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, s’ha considerat convenient ampliar el període de restricció de cremes fins al 15 d’octubre de 2014.

  El Pla Local de Cremes de Gandia afecta a tots els terrenys forestals i els limítrofs o amb una proximitat inferior a 500 metres dels mateixos. En aquestes ubicacions, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals queden limitades per les següents restriccions:

  - A Marxuquera Alta, es podrà cremar els dilluns des del trencament de l’alba i fins a les 11 h del matí.
  - A Marxuquera Baixa i la resta del terme es podrà cremar els dimarts, igualment des del trencament de l’alba i fins a les 11 h del matí.

  Com és habitual, les directrius establides pel Pla Local de Cremes podrien quedar puntualment en suspens si la Conselleria decretara Alertes per Perill d’Incendis, i en aquest cas els Guardes Rurals informarien als afectats. Les alertes es poden consultar diàriament al telèfon 112 o a la web www.112cv.com.
  La Conselleria de Governació espera poder permetre l’aplicació de l’horari de cremes d’hivern a partir del 15 d’octubre de 2014, tot i depenent de la quantitat de pluja que es registre a la nostra Comunitat.

  Cal recordar que en el 80% dels incendis forestals registrats en la Comunitat l'any passat estava darrere la mà de l'home, ja que o bé van ser provocats o bé es van produir per negligències. L’Ajuntament de Gandia, per tant, fa una crida a la prudència als ciutadans i als agricultors, demanant el respecte a la normativa i el seguiment dels consells del Centre de Coordinació d'Emergències i de les autoritats locals.

  Subir