elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament de Gandia i la Confraria de Pescadors lluita per la recuperació de la tellina

L'Ajuntament de Gandia i la Confraria de Pescadors lluita per la recuperació de la tellina

  Aquest matí, Xavier Ródenas, Regidor Delegat de Gestió Responsable del Territori, junt a Enrique Ferrer, secretari de la confraria de pescadors de Gandia, i un representant de la Policia Local de Gandia, han presentat les accions que duen a terme la mateixa confraria i l'Ajuntament amb la finalitat de preservar les tellines.

  Hi ha un pla de gestió que treballa per la recuperació de l'espècie i l'Ajuntament se sent en la responsabilitat de comunicar i prendre mesures enfront d'aquesta situació. Ródenas apunta que la confraria està fent una gestió molt important per tal de controlar que els pescadors no n'agafen de manera il·legal, però necessiten més recursos i és per això que l'Ajuntament treballa amb ells conjuntament. Una de les accions que es durà a terme és una campanya de difusió de la informació en la qual s'informarà també als turistes que no deuen agafar aquesta espècie.

  Per altra banda s'ha demanat als bars i restaurants de la localitat que no accepten la venda il·legal d'aquest producte. A la vegada s'ha sol·licitat al voluntariat ecològic que, mitjançant una passejada setmanal, informe a les famílies que no agafen els mol·luscos i de la mateixa manera des del consell dels joves començaran a informar també una vegada setmanal als usuaris de la platja sobre la situació.

  Per altra banda, Marc Cuesta, cap de Policia Local, s'ha compromés a revisar els protocols d'actuació de pesca il·legal a altes hores del matí.
  Ferrer ha valorat les accions que realitzen per tal de preservar les tellines i ha explicat que des de l'any passat s'està prohibit agafar aquesta espècie per la disminució que aquesta ha sofrit en els últims anys i això ha provocat que les embarcacions que tradicionalment es dedicaven a això s'hagen vist obligades a deixar de treballar sense cap indemnització. El secretari de la confraria demana la col·laboració de la gent a l'hora de no agafar coquines per a què la labor de reducció de pesca que duen a terme els pecadors i la feina d'investigació que realitza la Universitat Politècnica de València per tal de fer una sembra a setembre, tinga els seus fruits reals.

  A més, la subdirecció general de pesca de la Generalitat Valenciana ha escollit Gandia per fer un curs amb la Policia Local des de Sueca fins a Denia per tal d'informar la mala praxi que es du a terme no solament amb les tellines sinó amb altres espècies de manera que els cossos de seguretat puguen actuar de forma correcta.

  Les meduses

  Per altra banda Ródenas ha volgut agrair a la confraria el servei que ofereixen per a la retirada de meduses tot i que no es tracta d'una feina d'ells, però per la qual se'ls paga. A més, la universitat ha confirmat que no es tracta d'una mala praxi controlar la població de les meduses, ja que s'incrementa sobre manera en estiu.

  Subir