elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament anuncia el començament de la campanya contra la mosca de la fruita

  Xavier Ródenas, regidor de l’Àrea de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, anuncia que a partir del dia 10 d’agost de 2015 s’inicia la campanya de lluita contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata) per a les Varietats Extra-Primerenques de cítrics (Marisol, Clausellina, Clemenrubí, Basol, Okitsu, Oronules, Arrufatina, Hashimoto, Beatriz, Loretina, Clemenpons, Esbal, Oroval, Satsuma Owari, Clemennapo, Mioro, Pri-23, Iwasaki y Primosole). Aquesta campanya està subvencionada per la Conselleria d’Agricultura i es basa en el tractament amb lambda-cihalotrin a raó de 27 cc per fanecada (325 cc per hectàrea).

  La Conselleria informa que el tractament està dissenyat per a polvoritzar només la cara sud dels arbres.

  A més a més s’informa que aquest tractament no està autoritzat per a parcel·les amb producció destinada als Estats Units d’Amèrica.

  El repartiment del producte el faran els Guardes Rurals als següents punts i horaris:

  Tots els dies de 13:30 a 14:30 h al Centre d’Interpretació de la Marjal (Aula Natura)

  Dimarts de 10:30 a 11:30 h al Centre Social de Marxuquera

  Dijous de 10:30 a 11:30 h al camí Sèquia del Rei (caseta del guarda de La Marjal)

  Al moment de retirar el producte l’agricultor haurà d’informar als Guardes Rurals del seu nom i DNI, així com el número y polígon de la parcel·la, la varietat a tractar i la superfície de la plantació a la que es destinarà el producte subvencionat. Per últim, l’agricultor ha de signar el full d’entrega del producte.

  Subir