26 de febrero de 2020 26/2/20

Joventut s’estalvia 6.000 € mensuals en l’Oficina Jove i prepara un nou model de gestió

Joventut s’estalvia 6.000 € mensuals en l’Oficina Jove i prepara un nou model de gestió - (foto 1)

  La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Laura Morant, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per explicar la situació de l’actual Oficina Jove. El nou govern ha volgut respectar el contracte amb l’empresa que gestionava el servei fins el 31 de desembre passat, mantenint el personal. Des d’aleshores s’està cobrint el servei amb 5 persones: amb cinc persones, dos tècnics d’animació sociocultural (TASOC) del pla d’ocupació, un altre en pràctiques, el tècnic de joventut i l’assessor del departament. A més, pròximament s’espera incorporar un alumne becat per l’ADEIT. “S’està cobrint l’horari de matí i vesprada amb l’esforç i la il·lusió de totes i tots, perquè no volem realitzar cap despesa econòmica que perjudique la ciutadania fins que no estiguen enllestits els pressupostos de 2016”. I és que Morant ha denunciat que la contracta anterior que va realitzar el PP suposava 6.000 € mensuals a l’Ajuntament, “un preu excessiu i de dubtosa justificació. Així hem detectat, per exemple, un sobrecost de 6.000 € a la darrera Fira de l’Estudiant.

  Morant també ha destacat l’excel·lent relació amb el Consell dels Joves de Gandia, “abans inexistent i d’hostilitat fomentat per l’anterior govern i responsables de Joventut. Ara, hi ha fluïdesa, diàleg i treball conjunt amb ells. De fet, en breu hi haurà un sociòleg en pràctiques que per permetrà la realització d’un Pla Jove de la ciutat”.

  Pel que fa al Casal Jove de l’Alqueria Laborde. Des del govern s’assegura que s’hi han atès totes les demandes de millora i reparacions demanades pel Consell dels Joves de Gandia. De fet, es van incloure dins el Fons d'Inversió per a les Ciutats de la Diputació de València. “Actualment, estem tancant una nova programació amb el Consell del Joves de Gandia. Activitats més atractives, econòmiques i consensuades. Hem eliminat la duplicitat i competència que existia abans”.

  D’altra banda, la regidora de Més Gandia ha recordat que el tancament de l’oficina comarcal de l’IVAJ a Gandia, un servei de la Generalitat Valenciana, s’ha fet per tal de racionalitzar els recursos i eliminar la duplicitat. Així, s’ha decidit conveniar els serveis amb els municipis. Nosaltres ja hem sol·licitat l’adhesió i en breu Alcaldia i el director de l’IVAJ signaran el conveni. “Malauradament, l’IVAJ servia només per recol·locar personal amb carnet polític. Ara s’està consensuant amb els diferents consells de Joventut quin model tenir i no només que siga decisió dels polítics”.

  En breu, el Departament de Joventut tramitarà el carnet jove, carnet d’alberguista, carnet d’estudiant i carnet de professor, juntament amb la resta de serveis de l’Oficina Jove.

  Subir