22 de enero de 2021 22/1/21

Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges

Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges - (foto 2)
  Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges - (foto 3)
  Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges - (foto 4)
  Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges - (foto 5)

  La Junta de Seguretat Local celebrada aquest matí a l'Ajuntament de Gandia, on han participat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, els portaveus de totes les forces polítiques, Bombers, Policia Local, així com els responsables dels departaments de Serveis Urbans, Participació Ciutadana i Educació, ha acordat iniciar els tràmits per a sol·licitar la declaració de zona catastròfica a causa de les intenses pluges que ha patit la nostra ciutat durant la passada matinada.

  A la reunió s'han analitzat els desperfectes en baixos, cotxeres i locals comercials que s'han produït principalment a la zona de la platja i realitzat un balanç de les accions a prendre en cas que les pluges continuen durant la jornada d'avui divendres.

  L'alcaldessa de la Ciutat ha comparegut posteriorment davant els mitjans de comunicació al costat dels portaveus de les forces polítiques de la ciutat destacant que les precipitacions produïdes han estat les més fortes dels últims 10 anys, amb puntes de més de 150 litres per metre quadrat per hora a la platja i acumulats de més de 200.

  Malgrat el correcte funcionament de les infraestructures, la intensitat pluviomètrica ha estat tal que ha superat els màxims previstos pel sistema provocant els danys esmentats anteriorment.

  Referent a això, Morant s'ha compromés a què el govern revisarà les recomanacions realitzades pels tècnics en la reunió i estudiarà les necessitats que aquesta ciutat té en situacions com aquestes.

  Declaració de zona catastròfica

  Un dels acords presos en la reunió d'aquest matí ha estat la decisió de sol·licitar la declaració de zona catastròfica. Això permetrà als afectats que puguen rebre compensacions per part del Consorci d'Assegurances per les pèrdues que ha causat el temporal. Pèrdues que en aquest moment estan sent valorades.

  Referent a això, l'actual govern ha sol·licitat al cap de la Policia Local i al de Bombers que realitzen un informe dels danys i facen un balanç aproximat de les pèrdues que s'han produït.

  Subir