elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia recupera el Voluntariat Felí

Gandia recupera el Voluntariat Felí

  L’Ajuntament de Gandia recuperarà la col·laboració amb el Voluntariat Felí, encarregat del cuidat i control poblacional de les colònies de gats a la nostra ciutat. Ho ha anunciat aquest matí, el regidor de Gestió Responsable del Territori. Xavier Ròdenas ha recordat que feia gairebé quatre anys que el servei no funcionava o no comptava amb el suport municipal. “El govern anterior del PP ens va deixar una herència molt enverinada en arribar al govern: Un any i mig sense servei de recollida de gossos, corregudes de bous, les relacions trencades amb la Societat Protectora d’Animals i Medi Ambient de la Safor (SPAMA)... Per això seria interessant un acord per damunt de la política per tal que els governs successius respecten les qüestions animalistes”.

  L’edil ha recordat la situació pèssima dels gats a la nostra ciutat, les colònies han augmentat i s’ha generat també molta violència cap a aquests animals per la falta de cultura d’una part de la nostra societat. “Durant aquest any del nou govern i, mentre recuperàvem el voluntariat, vam arribar a un acord amb SPAMA per què es fera càrrec. Han recollit més de 150 gats. El treball amb SPAMA, el voluntariat i una major educació social, començant des de les escoles, farà que millore la situació de gossos i gats a la nostra ciutat. Es pot solucionar si treballem de forma coral”.

  Voluntariat felí o “gateres”
  El voluntariat felí, conegut popularment com a “gateres” està format per unes 60 persones de Gandia que s’encarreguen durant tot l’any de la cura dels animals i el seu control numèric. Cal recordar, que els gats tenen també una funció social, ja que controlen plagues de ratolins, rates o la sobre-població de pardals. “Se’ls ha criminalitzat des del govern anterior, quan aquestes persones són les que fan que no augmente el nombre de felins, perquè també s’encarreguen d’esterilitzar les femelles per tal d’estabilitzar la població”. De fet, es reprèn també l’acord amb 6 centres veterinaris. “L’anterior govern va deixar un deute de 80.000 € amb els veterinaris. No va ser fins que vam pagar el deute que ens van reunir amb les gateres per engegar el projecte de nou”.

  Cadascuna d’aquestes persones voluntàries tindrà un carnet acreditatiu de l’Ajuntament i disposarà de 3 abonaments per esterilitzar les gates que seleccionen. “Esperem esterilitzar al voltant de 130 gats. Sabem que és poc, però només disposem de 10.000 € fins a que finalitze l’any. Confiem a ampliar la partida al 2017”.

  Finalment, el regidor de Més Gandia ha animat les persones interessades a col·labora-hi al Voluntariat Felí a informar-se a la primera planta de l’edifici municipal de l’antic mercat, on s’hi troba el servei animalista. També espera la col·laboració de les empreses per ajudar els voluntaris a la compra de pinsos per als animals.

   

  Subir