elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia presenta el nou Govern de la ciutat

Gandia presenta el nou Govern de la ciutat

    La ciutat de Gandia ja té el seu nou Govern Municipal. En un acte diferent del tradicional, que s’ha celebrat a la Casa de la Marquesa amb presència de la ciutadania, s’han donat a conèixer els noms dels regidors i les regidores del PSPV-PSOE i de Més Gandia que formaran el nou executiu local, amb les seues àrees de responsabilitat corresponents.

    Ha sigut l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, l'encarregada de donar veu al nou govern, fent una valoració de l’equip que comença la seua singladura: “Gandia ja té un nou govern conformat de manera igualitària pel grups municipals socialista i de Més Gandia. Som 11 regidors, 12 comptant l’alcaldessa, que formem un equip de gent preparada, honrada, amb vocació de servei públic i que representem la nova forma de governar que des del carrer s’estava demanant”.

    Abans de centrar-se en les intencions del nou govern, Morant ha tingut paraules per als representants de Ciudadanos, formació que li va donar suport al Plenari d’investidura: “Aquesta formació, dins la seua llibertat, ha decidit no integrar-se al govern. Ho comprenem i respectem. No obstant això, tenim la voluntat de fer-los partícips de les decisions, siga des de la discrepància o des de l’acord”.

    Després, la socialista ha parlat també de quin és el model de govern pel qual apostaran i com serà la relació que tindran amb la ciutadania. “Volem un govern que tinga responsabilitat, trellat i diàleg; que busque acords i pactes, i que treballe amb tota la humilitat per a resoldre els problemes de les persones”, ha assenyalat.

    Per a Morant, la ciutat de Gandia necessita “un govern transparent, que informe la ciutadania amb documents i claredat; pròxim, sense privilegis ni distàncies amb la resta de gandians i gandianes; obert a la ciutadania, per escoltar els seus problemes i suggerències; crític amb la seua tasca i obert al canvi quan hi haja alguna cosa que calga millorar; participatiu, que brinde l’oportunitat al veïnat d’aportar idees i prendre part en les decisions que els afecten; i un govern que tractarà a tots per igual, independentment de la seua condició”.

    Morant ha aprofitat per a marcat distàncies amb l’anterior govern municipal del Partit Popular. “Teniem uns gestors que ens han deixat un ajuntament en fallida i que s’han gastat els diners que no tenien en festes i saraus. Front això, nosaltres anem a ser el govern més auster. Gastarà menys diners en salaris i a més, ens rebaixarem el sou entre un 5 i un 7% respecte al que cobrava l’anterior govern”.

    Finalment, l’alcaldessa ha citat dues característiques destacades del nou govern. Aquestes són que té una major presència de dones que d’homes (7 dones i 5 homes) i que té una mitjana d’edat de 40 anys.

    Després de la intervenció de la primera edil, també s’ha dirigit a l'auditori la regidora de Més Gandia i nova vice-alcaldessa, Lorena Milvaques, qui ha manifestat la intenció del nou executiu de “treballar de valent davant la situació d’emergència econòmica i social que ens hem trobat, amb una legislatura plena d’enfrontaments i unes formes de fer política que ens han portat a la fallida econòmica i moral, malauradament creada pel propi Govern”.

    En la mateixa línia s’ha expressat el regidor José Manuel Prieto, qui ha destacat “l’aposta pel diàleg i la paraula, en un govern que serà treballador i que ficarà totes les seues capacitats al servei de la ciutadania”.

    Tant Prieto com Milvaques han sigut els encarregats de desgranar les primeres 10 grans mesures que adoptarà el nou executiu municipal, que començaran a aplicar-se als 100 primers dies de govern.

    10 Primeres mesures del nou govern de Gandia

    "La ciutat de Gandia viu una situació d’emergència econòmica i social, agreujada per quatre anys d’enfrontament polític, fallida moral i ruïna econòmica en l’Ajuntament de la nostra ciutat, que no ha contribuït a solucionar els problemes dels ciutadans, sinó que, en molts casos, s’ha convertit en el problema mateix. Enfront d’això, els regidors del PSPV-PSOE i de Més Gandia, conscients de la situació i encoratjats, amb voluntat i determinació, a fer-li front, constituïm un Govern de Gandia que pretén retornar el diàleg i la paraula; la política com a eina de transformació i dignificació dels gandians i de la nostra ciutat, i que vol incorporar totes aquelles forces polítiques capaces d’aportar honestedat i sensatesa per recuperar el teixit econòmic, posar tot el talent a treballar i solucionar les urgències dels gandians.

    Signat l’Acord de Govern, els regidors i regidores que conformarem l’executiu municipal considerem prioritàries estes 10 primeres mesures que, en base a l’Acord de mínims previ al signat per a la conformació del Govern Municipal, convertim en prioritàries dels primers 100 dies del mandat.

    Així, ens proposem:

    1. Primer, les persones. Aprovació d’un Pla municipal contra la pobresa i de rescat ciutadà, basat en mesures de xoc i d’emergència en matèria d’habitatge, alimentació, drets bàsics i mínims de subsistència, amb la creació d’una Xarxa social Municipal que, en els primers mesos del mandat, realitze una completa radiografia de les polítiques socials i de benestar de la ciutat i de l’Administració local. D’esta radiografia, juntament amb els agents i organitzacions socials, es desprendran les polítiques adreçades a les persones dels propers quatre anys. Seran la màxima prioritat.
    2. Declaració de Gandia com a ciutat lliure de desnonaments. Posarem a disposició dels afectats el parc municipal d’habitatges públics.
    3. Màxima transparència. Realització d’una auditoria interna de l’Ajuntament de Gandia que comprenga els darrers 12 anys, per conèixer amb exactitud l’estat de les finances municipals. Realització d’assemblees i reunions informatives, al conjunt dels districtes i les entitats de Gandia, per conèixer la dimensió de la realitat econòmica i financera i aplicar les mesures a adoptar. Publicació de les factures, salaris i documentació municipal.
    4. Iniciar el procés de liquidació de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia, i assumpció de les seues funcions per part dels òrgans de control, govern i fiscalització de què disposa l’Ajuntament. Publicació dels resultats i passos del procés.
    5. Govern d’austeritat. Aprovació d’un Pla d’Ajust, amb mesures d’austeritat en tots els àmbits i departaments de l’Administració, on els càrrecs polítics siguem els primers en donar exemple, per tal de reduir despeses i fer front a les obligacions contretes. Reducció del període mitjà de pagament a proveïdors. Eliminació de les despeses supèrflues i els privilegis dels càrrecs municipals.
    6. Reducció dels salaris i retribucions dels regidors i dels càrrecs de confiança, segons el que disposa l’Acord de Govern subscrit per les forces participants del Govern de Gandia.
    7. Aprovació d’un Pla de convivència, amb la participació de tots els agents econòmics i socials, adreçat a la millora de les condicions de vida de Gandia, el desenvolupament del teixit econòmic en condicions òptimes, la convivència veïnal, la mediació o l’eradicació del soroll.
    8. Inici del canvi de model turístic i cultural. Concebin Gandia com a motor cultural, generador de riquesa. Turístic, potenciant les zones naturals, els espais que són una potencialitat de la ciutat de Gandia, el nostre entorn i l’envejable Platja, fent millor el que ja fem bé i canviant allò que sabem que no funciona. Elaborarem un complet Pla turístic, juntament amb el sector, amb una nova governança i noves formes de gestió turístiques, i la creació d’un segell de qualitat per a la millora de la Marca Gandia.
    9. Elaboració d’un complet Pla Mediambiental per la protecció de l’entorn i la seua potenciació com a motor productiu de la ciutat, que contemple, entre d’altres, la potenciació de la mobilitat sostenible, la creació d’un parc periurbà amb zones d’esbarjo i arbratge o la creació d’una anella verda de Gandia.
    10. Aprovació de les primeres mesures per al canvi econòmic, en la direcció d’un model pensat per a generar oportunitats de treball, sostenible i generador de riquesa, de futur i amb garanties".

     

    Subir