elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia prepara la campanya de sensibilització sobre la igualtat ‘Arribarà el dia’ de cara al 8M

Gandia prepara la campanya de sensibilització sobre la igualtat ‘Arribarà el dia’ de cara al 8M
  • L’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia distribueix cartells als MUPIS de la ciutat amb frases que busquen consienciaciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la igualtat

  • També suposa una manera de reemplaçar les manifestacions del 8M que no es podran celebrar per culpa de la pandèmia

  • La campanya també es llança a les xarxes socials i inclouen un codi QR que permet entendre el significat de les multiples frases que s’utilitzen

La igualtat efectiva entre homes i dones continua sent un repte hui dia. En moltes occasions, el futur o l'èxit d'una dona es troba condicionat des de la seua infància, on se li assignen uns rols de gènere que causen unes expectatives errònies i que generen discriminació. Així, algunes qüestions com l'aparença física, els estereotips de gènere o la maternitat, segueixen generant debats al voltant de les dones i el que s'espera d'elles.

En aquest sentit, el 8M, Dia Internacional de la Dona, planteja moltes d’aquestes i d’altres qüestions amb l’objectiu de sensiblitzar a les societats modernes i reclamar la necessària igualtat. No obstant això, aquest any no seran possibles les manifestacions públiques a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el que no vol dir, doncs, que aquest any siga menys reivindicatiu.

Per això, l’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclucisves de l’Ajuntament de Gandia, encapçalada per la regidora delegada Juana Navarro, ha preparat tota una sèrie d’accions de sensibilització ciutadana, entre les quals es troba la campanya 'Arribarà el dia', una aposta clara per l’empoderament femení i un crit per un futur on no càpiga cap desigualtat entre dones i homes que consisteix en la “creació de grans cartells que es podran trobar als MUPIS distribuïts pels barris de la ciutat, als quals se poden trobar frases que pretenen fer visibles la discriminació, les violències i desigualtats que cada dia pateixen les dones en tot el món”, ha explicat Navarro.

Així, la regidora d’Igualtat ha destacat que la conscienciació i la sensibilització sobre la igualtat no admet restriccions: “És important, no té restriccions. Ha d’arribar a tot el món. Hi han coses que es fan da forma automàtica que no són normals i que ofenen, i cal conscienciar per a canviar-les. Hi han pautes que encara es deuen de canviar. A vegades ho fem incoscientment, però hi ha que demostrar a la gent que hi han postures, actituds i missatges que es transmeten i que continuent dient que hi ha una gran desigualtat entre l’home i la dona. Per tant, són actituds que hi ha que canviar”.

Aquesta campanya també es podrà seguir a través de les xarxes socials i als mitjans de comunicació. A més, ha fegit Navarro, “aquests cartells aniran acompanyants d'un codi QR on apareixeran diverses falques de ràdio on expliquen cadascuna de les frases escollides per a la campanya ciutadana del 8 de marc”.

Subir