elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més Gandia: "La gent decidirà en assemblees el que es fa amb els seus diners"

Més Gandia: "La gent decidirà en assemblees el que es fa amb els seus diners"

    Lorena Milvaques, la candidata a l'alcaldia de Més Gandia, Lorena Milvaques, l'alternativa política que engloba Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i independents de l'Assemblea Més Gandia i col·lectius socials de la ciutat, acompanyada dels membres de la llista, Laura Morant, Nahuel González, Alícia Izquierdo, Xavi Ródenas i Vicent Terol, ha anunciat la creació de nous espais democràtics perquè la gent siga la que decidisca sobre els projectes de la ciutat.

    "Davant la situació de dèficit democràtic que patim les dues darreres legislatures respecte a la participació de la societat civil en els assumptes que els afecten caldrà augmentar els espais de democràcia participativa i democràcia directa perquè es necessiten ciutadans capaços de decidir per ells mateixos en tot allò que els afecta. Una societat civil participativa, deliberativa i profundament democràtica és el requisit imprescindible per a la regeneració cívica necessària per desterrar la corrupció i el clientelisme que ofega i impedeix el desenvolupament integral del nostre municipi i país".

    Així, si el futur govern està encapçalat per Més Gandia, desplegaran els espais de participació necessaris per aconseguir que els ciutadans decidisquen en els assumptes que els afecten, impulsant processos deliberatius continuats que provoquen la responsabilitat i intervenció de tot el veïnat en l’àmbit municipal.

    PROPOSTES PARTICIPATIVES

    *Assemblea de barri: Haurien de ser els espais informals participatius i consultius de proximitat, que puguen aportar propostes per a debat i aprovació en les Juntes de Districte, fent-les així més permeables per recollir les necessitats, els problemes i possibles solucions que suggerisquen els afectats i/o beneficiaris. Es convocaran a proposta de les Juntes de Districte, del govern municipal per mitjà del Consell de participació o d’alguna associació de veïns. Com a mínim, es convocarà una Assemblea de Barri anual.

    *Juntes de Districte: Cal fomentar l’assistència de persones que representen a col·lectius d’afectats o tècnics professionals independents coneixedors dels assumptes que requerisquen per la seua complexitat major grau de consens i debat.

    * Referèndums/Consultes. A instàncies del Govern i/o la ciutadania.

    La Ciutadania podrà demanar la celebració d’una consulta via referèndum mitjançant un 3% de signatures de ciutadans empadronats a Gandia. El resultat serà assumit pel govern de Més Gandia.

    El govern de Més Gandia plantejarà una consulta a la ciutadania en aquells projectes que necessiten una gran inversió municipal, d’acord amb els criteris establits pel Consell de Participació Ciutadana. També es proposarà una consulta anual d’aquells assumptes proposats per la ciutadania i els òrgans de participació ciutadana.

    * Audiència pública. És un mecanisme de participació ciutadana directa en el Plenari municipal, contemplat en l’actual Carta de Participació Ciutadana. S’hi tractaran els assumptes de competència municipal que es proposen per part de l’1% de la ciutadania de l’àmbit territorial a què es referisquen i d’acord amb el que regule el Consell de Participació Ciutadana.

    * Transparència en la gestió municipal:

    – Pressupostos participatius: Destinant una part significativa del pressupost municipal a este procés deliberatiu per tal de prioritzar les inversions de la ciutat.

    – Facilitar l’accés a tots els expedients de contractació de l’ajuntament a través d’un registre que estiga a l’abast de tota la ciutadania i comprenga totes les contractacions sense límits temporals.

    * El Consell de Participació Ciutadana: S’encarregarà preferentment d’arreplegar les propostes de les Assemblees, Juntes de Districte i ciutadans per a incloure en la consulta anual així com de gestionar el procés deliberatiu necessari. Serà l’òrgan que relacionarà entre si els diferents actors de la participació ciutadana i moviments cívics.

    Subir