elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més Gandia farà pressupostos de gènere transversals

Més Gandia farà pressupostos de gènere transversals

    La candidatura Més Gandia, l'alternativa política que engloba Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i independents de l'Assemblea Més Gandia i col·lectius socials de la ciutat ha presentat hui les seues propostes d'igualtat de gènere per transformar el sistema patriarcal a tots els àmbits de la nostra societat on la política municipal té incidència.

    "Es tracta, doncs, de continuar el camí dels canvis ja empresos gràcies a les reivindicacions de tota una genealogia de moviments feministes i de col·lectius de gais i lesbianes. Entenem que les polítiques de gènere no només beneficien les dones, sinó també els homes. Són necessàries per construir un nou contracte social no patriarcal, una nova distribució de rols i funcions socials. Construeixen una societat més democràtica, més igualitària i inclusiva", ha assegurat la número 2 de la candidatura, Laura Morant.

    Propostes d’empoderament de la dona i polítiques positives de discriminació:

    Impulsar la recuperació de la memòria històrica de les dones promovent la incorporació de la perspectiva de gènere a l’arxiu històric de la ciutat. Visibilitzar i difondre les aportacions de les dones a l’àmbit de la ciència, l’art, la literatura i la creació en general.

    Fomentar actes i jornades informatives sobre els diferents temes que interpel·len a les dones.

    Vetlar per la total i correcta aplicació per a un ús no sexista del llenguatge de l’Ajuntament de Gandia

    Dotar de recursos i competència al Servei del Defensor del Ciutadà com equip multidisciplinar que atenga i intervinga per incompliment i/o atac als drets humans i socials reconeguts per la nostra legislació (discriminació LGTB, Gènere, lingüística o cultural).

    Potenciar les polítiques d’educació i atenció afectiva, sexual i reproductiva, especialment en el col·lectiu de gent jove.

    Impulsar accions de sensibilització social, posant especial èmfasi en la identificació dels diferents tipus de violència (física, psicològica, social, econòmica) i els àmbits on es pot produir (domèstic, laboral, comunitari, etc.)

    Desenvoluparem conjuntament amb tots els àmbits educatius estratègies per a la prevenció, la detecció i la sensibilització de la violència contra les dones, incidint especialment en el col·lectiu de la petita infància i gent jove.

    Promoció del Servei d’Atenció a la Dona com entitat que dinamitza i gestiona les diferents actuacions envers la promoció integral de la dona

    Des de l’òptica de transversalitat de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i en la planificació pressupostària de tots els àmbits municipals, aquestes serien algunes de les iniciatives dintre l’administració local:

    Alcaldia:

    – Impulsar un pla local de polítiques de dones

    – Impulsar els pressupostos locals amb perspectiva de gènere

    Regidoria d’urbanisme:

    – Pla de potenciació del transport públic incrementant unitats de transport en determinades franges horàries i ampliant circuits adaptats a les necessitats de les dones

    – Obres en les voreres per rebaixar-les i facilitar la mobilitat de les persones amb carrets de la compra, d’infants…

    Regidoria d’economia i hisenda:

    – Normativa de priorització de la contractació, per part de l’administració, d’empreses que tinguen plans d’igualtat.

    – Partida pressupostària especifica per a subvencionar empreses i entitats que certifiquen el respecte a la igualtat d’oportunitats.

    Regidoria d’esports:

    – Impuls d’una programació en el pavelló municipal, d’activitats esportives practicades majoritàriament per dones i en les franges horàries que els vinga millor.

    – Impuls d’equips esportius femenins (futbol, bàsquet…) en aquelles disciplines que no en tinguen i hi haja practicants.

    Regidoria de cultura:

    – Actualització dels noms dels carrers i de les places per incrementar la presència de dones.

    – Impuls d’un projecte de recerca de memòria històrica centrat en les dones del territori.

    Benestar Social:

    – Serveis d’informació i atenció a les dones en situació de violència masclista. Centres d’acolliment i recuperació, allotjaments temporals…

    – Protocols per establir mecanismes de suport, coordinació i cooperació entre els serveis, administracions i agents en la intervenció contra la violència masclista.

    – Polítiques que afavorisquen la conciliació de la vida laboral, familiar i personal

    – Polítiques d’atenció als infants (xarxes d’escoles bressol amb serveis flexibles i complementaris, programes educatius, lúdics, culturals i esportius per als infants)‏

    – Creació d’espais familiars i de joc per a infants.

    – Mesures possibilitadores de la conciliació d’horaris (per exemple, activitats paral·leles a les activitats esportives de les filles i fills)

    Participació:

    – Foment de l’associacionisme de les dones i la seua participació

    – Fer visibles les dones als espais públics. Presència de les dones en els mitjans de comunicació: als informatius de TV, a la premsa escrit, als espais radiofònics, intervencions de dones com a expertes, evitar imatges i informacions que reforcen estereotips sexistes.

    Subir