7 de abril de 2020 7/4/20

Gandia i la ciutat Noruega de Drammen comparteixen experiències per l’emprendedurisme dirigit a les dones

Gandia i la ciutat Noruega de Drammen comparteixen experiències per l’emprendedurisme dirigit a les dones - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Gandia i la ciutat Noruega de Drammen comparteixen experiències per l’emprendedurisme dirigit a les dones - (foto 2)
  Gandia i la ciutat Noruega de Drammen comparteixen experiències per l’emprendedurisme dirigit a les dones - (foto 3)
  Gandia i la ciutat Noruega de Drammen comparteixen experiències per l’emprendedurisme dirigit a les dones - (foto 4)

  La delegació de l’Ajuntament de Gandia encapçalada per la seua Alcaldessa, Diana Morant, i la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Izquierdo, ha valorat molt positivament les jornades de treball intensiu a Oslo i Drammen que han realitzat els darrers tres dies dintre del marc del conegut com Projecte DAME (Dispositivo de Ayuda a la Mujer Emprendedora).

  Com a part d’aquest projecte europeu que ha comptat amb fons econòmics Europeus del EEA Grants, una delegació de Gandia formada per sis persones (tres càrrecs polítics i tres tècnics) ha visitat les ciutats noruegues de Drammen i Oslo. Allí, el soci norueg en el projecte, l’European Centre for Women (ECWT) and Technology, encapçalat per la seua directora, Eva Fabry, ha organitzat un programa de treball intensiu que ha permès a l’equip gandià compartir experiències i coneixements amb empreses i col·lectius especialitzats en relació a la integració de la innovació a les empreses i metodologies per a impulsar l’empreniment innovador.

  Sens dubte, una de les cites més importants va tenir lloc el darrer dimarts, quan l’expedició va ser rebuda al Ministeri d’Assumptes Exteriors del govern norueg pel Director General dels Assumptes Internacionals del Ministeri, Anders Erdal i per la consultora en cap, Henriette C. Gulbrandsen, que van mostrar la seua satisfacció pels bons resultats del projecte DAME i van emplaçar a Gandia a formar part de futurs projectes de col·laboració en matèries semblants.

  I és que el projecte DAME ha estat treballant els darrers mesos amb 150 dones, de les quals s’ha treballat més intensament amb 40, i 15 d’elles estan en vies de llançar el seu projecte emprenedor. Unes xifres que conviden a l’optimisme al soci norueg en el programa, que en la seua directora Eva Fabry, han estat els amfitrios d’aquestes jornades.

  Durant la visita, l’expedició gandiana ha pogut compartir experiències i rebre assessorament de diferents empreses i associacions relacionades amb l’empreniment, com el DRIV Incubator (representada per la seua directora Hege Eiklid) o BOOST Global Innovation (representada també per la seua directora, Astrid Green). Amb elles es van tractar qüestions referents a com pot una administració pública ajudar a llançar projectes emprenedors.

  Durant la segona jornada, i després de visitar el Ministeri, l’expedició va realitzar un dinar de treball amb l’associació Equality and anti-discrimination Ombudsman (LDO), entitat Socia i donant del programa EEaGrant, encapçalat per la seua directora Mss Rachel Eapen Paul, i una reunió amb les responsables del projecte TENK – Tech-Nettverket for Kvinner, que relaciona les dones amb les noves tecnologies, on van compartir converses amb la periodista i responsable del projecte Camilla Bjorn.

  Tal i com ha explicat Izquierdo, “en breu presentarem algunes de les idees i experiències que més ens han agradat de la nostra estada a Drammen i Oslo i que pensem que a Gandia poden funcionar molt bé”.

  Morant ha destacat que ”és un luxe poder compartir experiències amb persones que, des d’altres països i en altres condicions, comparteixen les mateixes inquietuds que nosaltres i les combateixen amb altres mecanismes que podem importar a Gandia per tal de treballar millor”. Morant ha afegit que “ens emportem moltes idees i una pàgina en blanc per a futures col·laboracions amb el nostre soci noruec”.

  Subir