elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

Gandia celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
  MÁS FOTOS
  Gandia celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida  - (foto 2)

  Acte simbòlic a les portes de l’Ajuntament de Gandia com a  mostra de la sensibilització de l’equip de govern amb la importància de lluitar contra la Sida des de la informació i la prevenció.

  A la foto de família han estat presents la regidora de Sanitat Pública, Liduvina Gil, la regidora d’Igualtat, Lorena Milvaques, la regidora d’Esports, Lydia Morant , el regidor de Cultura, Joan Muñoz, el regidor d’Administració, José Manuel Prieto i la regidora de Polítiques Educatives. Els membres de l’equip de govern i els representants del Partit Popular, com Víctor Soler i Andrés Puig, han estat acompanyats pels col.lectius de la ciutat que més activament lluiten contra la Sida com son el Consell del Joves de Gandia, Independence Gay i el CLGS (Col.lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Safor).

  Tots junts, coordinats des de la regidoria de Sanitat, han participat a l’última campanya d’informació i prevenció que s’ha fet a les escoles i instituts de la ciutat per a joves de tercer i quart de l’ESO i primer i segon de Batxillerat. La campanya ha fet arribar la informació a 6 centres educatius on s’han realitzat 10 xerrades. Els alumnes  han pogut preguntar qualsevol dubte al respecte i rebre informació de primera mà.

  La regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha volgut ressaltar la importància de la jornada de hui “estem orgullosos que per primera volta l’Ajuntament de Gandia, aquest  1 de desembre, penge el llaç roig. Com sabeu el llaç roig significa fer visible la situació de les persones que pateixen esta malaltia. Una  malaltia que afecta a tot tipus de persones, tant dones com immigrants com persones amb doble sexualitat. Es important que treballem i lluitem tots junts per eradicar aquesta lacra que afecta la nostra societat”.

  Gandia se suma a la celebració mundial contra la malaltia que ara compleix 30 anys després del primer diagnòstic. Liduvina Gil ha dit que “Gandia s’ha adherit al projecte de la ONU que té com a objectiu que a l’any 2020 hi haja zero persones infectades pel virus de la Sida. Hem treballat aquest temps i ho farem al llarg dels pròxims anys per tal de donar informació a tota la població i sobre tot als mes joves que son ara mateix els qui estan en major risc de contraure el virus de la Sida”.

  En aquest sentit, la regidora de Sanitat, ha fet referència a la campanya que s’ha fet recentment a la ciutat “hem fet una campanya per a la gent jove. Hem anat als centres educatius de Gandia a donar informació per part de professional per parlar als joves i esperem que els servisca per abaixar les dades de hui dia”.

  Subir