elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia acull una conferència sobre el pintor Ignacio Pinazo Camarlench

Gandia acull una conferència sobre el pintor Ignacio Pinazo Camarlench

  Gandia se suma als actes de commemoració organitzats pel govern valencià que ha declarat el 2016 com "Any Pinazo" per tal de reconéixer la trajectòria i l'obra del pintor valencià.

  Així, aquest divendres al Palau Ducal de Gandia acollirà a partir de les 20:00 hores una conferència sobre l'autor impartida per Jose Ignacio Casar Pinazo, director del Museu de Belles Arts de València, també conegut com a Sant Pius V i que ha estat organitzada pel Cercle d'Amics de Sant Francesc de Borja. La conferència abordarà de manera detallada l'obra de l'autor, composicions i il·luminació amb què treballava les seues obres.

  Mar Beltrán, presidenta del Cercle d'Amics de Sant Francesc de Borja, ha agraït a l'Ajuntament de Gandia "la col·laboració que presta a l'hora de difondre aquest tipus d'iniciatives. Procurem posar en marxa activitats que apropen la cultura al públic i prova d'això és la conferència de divendres. D'aquesta manera ens vam incorporar als actes de celebració de l'Any Pinazo del que cal destacar que va ser un dels precursors del que avui es considera el luminisme Valencià".

  Per la seua banda, Jose Luis Ferrer, President de la Fundació Palau, s'ha mostrat satisfet de la col·laboració amb el departament de Cultura i del Cercle d'Amics de Sant Francesc de Borja i destacat que "el Palau està a la disposició de tots aquells que vulguen difondre la cultura. Hui en dia estem organitzant exposicions d'artistes novells valencians de manera mensual. Volem que la ciutadania sàpiga que estem oberts a noves propostes relacionades amb la cultura".

  Finalment, Joan Muñoz, va afirmar que "en aquest tipus d'actuacions és molt important que estiguem presents. Necessitem que cada vegada més gent s'interesse per la cultura per tornar a convertir-la en un motor de la nostra ciutat".

  Subir