21 de enero de 2021 21/1/21

La Fiscalia dóna la raó al Govern local en contra del camp de golf a la marjal

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ròdenas, han valorat aquest matí la notícia que la Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat a la Conselleria de Medi Ambient que revise d'ofici en considerar "nul·la de ple dret" el Pla Especial de la marjal de Gandia i l'Alqueria del Duc que al seu dia va aprovar el govern del PP i va comptar amb el beneplàcit de la Conselleria dirigida per Isabel Bonig.

    En aquest cas, dins de les diligències processals administratives contra el projecte, la Fiscalia considera que la iniciativa presentada pel PP incompleix la Llei d'Aigües i la Llei reguladora de camps de golf valenciana que prohibeix que aquest tipus d'instal·lacions esportives utilitzen aigua de proveïment tal com estava previst per l'anterior govern i afegeix que "no resulta acreditada, ni de forma transitòria ni definitiva, la necessària i essencial disponibilitat real de recursos hídrics suficients per a atendre la nova demanda derivada de la implantació del camp de golf a la zona de l' pla dotacional esportiu".

    Morant ha declarat després de conèixer la notícia: "El que diu la Fiscalia és el que els grups de l'oposició la legislatura passada defensàvem. El pla incompleix la Llei d'Aigües i la Llei reguladora de camps de golf valenciana i per tant és un projecte que mai hauria d'haver anat a la marjal de Gandia. L'equip de govern actual ja ho va defensar la passada legislatura i ara la Fiscalia ens dóna la raó a tots aquells que ja ho vam advertir. Ara és la Conselleria de Medi Ambient la que s'ha de pronunciar davant aquest requeriment de nul·litat de ple Dret i des de Gandia el seguirem amb molt deteniment perquè és un tema que ens preocupa i seguim pensant que el camp de golf no hauria d'estar a la marjal".

    Per la seua banda, Ròdenas, ha manifestat que aquesta passa de la Fiscalia dóna la raó a l’actual govern de Gandia que fa un any va presentar un recurs contenciós-administratiu contra el camp de golf per les mateixes raons i que va haver de retirar pel vot contrari del PP i Ciudadanos en la Comissió de Medi Ambient. “En aquell moment ja vam deixar clar que el camp de golf aprovat pel PP era un atac contra els interessos dels gandians i les gandianes, contra l’agricultura i els llauradors de la marjal, així com contra l’oferta turística de qualitat que es fonamenta en un territori ben conservat i amb recursos ben gestionats”. És per això que considera que PP i Ciudadanos haurien de repensar el seu posicionament en la Comissió de Medi Ambient, “on encara són a temps de modificar el Pla Especial de la Marjal i eliminar d’una vegada per totes aquest atac a la ciutadania i a la seua economia”, ha conclòs.

    Subir