23 de enero de 2020 23/1/20

Les Falles de Gandia decideixen per unanimitat no participar en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats

Les Falles de Gandia decideixen per unanimitat no participar en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Les Falles de Gandia decideixen per unanimitat no participar en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats - (foto 2)

  Els representants de les 23 comissions gandianes han decidit, per unanimitat, no participar en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats. El col·lectiu faller s’ha sentit ofès per les declaracions dels darrers dies del Abad Ángel Saneugenio, tant en el final de la processó en honor al Beato Andrés Hibernón, com en un comunicat adreçat a un mitjà de comunicació, on expressava fets i afirmacions que no són vertaderes i ofensives per al col·lectiu faller.

  Ahir, a les 21 h els representants de les 23 comissions es reuniren al Museu Faller per expressar el seu malestar amb aquest comunicat i demanaren a la Federació de Falles tornar a repetir la votació per decidir si participaven en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats. I tots ells, per unanimitat, acordaren que les reines de les comissions, presidents, Corts d’Honor, Falleres Majors i Federació de Falles no participarien en aquest acte vestits de fallers i falleres com ha anat ocorrent en els últims anys.

  Les Falles de Gandia lamenten profundament el desenllaç d’aquesta polèmica. L’única pretensió de les falles era participar activament en els actes de la festa, i inculcar la devoció cap a la patrona de Gandia als xiquetes i xiquets de les falles.

  ocultar
  Les Falles de Gandia decideixen per unanimitat no participar en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats
  Subir