27 de febrero de 2020 27/2/20

Exposició “Esport Tradicional Valencià i Territori”

Exposició “Esport Tradicional Valencià i Territori” - (foto 1)
  • Inauguració de l’Exposició “Esport Tradicional Valencià i Territori”

MÁS FOTOS
Exposició “Esport Tradicional Valencià i Territori” - (foto 2)

El dimecres, dia 17 de febrer, a les 12 hores al centre de Gandia de la UV tindrà lloc la Inauguració de l'Exposició “Esport Tradicional Valencià i Territori. La mostra romandrà oberta al públic de dilluns a divendres fins al dia 14 de març.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb l’àrea d’Esports de la Diputació de València mostra amb l’exposició “Esport tradicional valencià i Territori” les principals modalitats d’esport autòcton presents en el territori valencià a partir de les aportacions d’una trentena d’investigadors i investigadores de la Universitat i d’altres especialistes en divulgació popular.

En aquesta exposició pionera sobre la importància de l’esport tradicional valencià s’aborda especialment les modalitats de la pilota valenciana (galotxa, raspall, llargues,…), des del punt de vista històric, cultural, arquitectònic, esportiu, didàctic, etc. D’igual manera, es tracten altres esports autòctons com a part del patrimoni cultural valencià (vela llatina, corregudes de joies, tir i arrossegament), els jocs tradicionals en diferents espais valencians, en particular de l’interior valencià, així com l’atletisme popular a partir del circuit de curses populars, la Volta a peu o els clubs d’atletisme.

El seu Comissari Victor Agulló Calatayud és profesor del Departament de Sociologia i Antropologia Social del a Universitat de València.

 

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Subir