elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La XXI Cursa a Peu del Raval-Memorial Vicent Mañó passarà per quatre ponts de Gandia

La XXI Cursa a Peu del Raval-Memorial Vicent Mañó passarà per quatre ponts de Gandia
  • Més de 3.000 corredors de totes les edats ompliran aquest divendres 6 de desembre els carrers del Raval i del Centre Històric

  • La cursa creuarà fins i tot per dins d’una nau per no alterar el circuit i estarà amenitzat el seu pas per tambors

La regidora d’Esports, Emi Climent, el director general d’Esports, Marcos Estruch, i el coordinador de la cursa per part de l’Associació de Veïns del Raval, Juanjo Català, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per a presentar la XXI edició de la Cursa a Peu del Raval que es celebrarà el divendres 6 de desembre.

La Regidora d’Esports, Emi Climent, ha felicitat a Juanjo Català que en la passada Gala de l’Esport ha segut premiat pel seu treball d’organització d’aquest esdeveniment durant tants anys. També ha confirmat el suport de l’Ajuntament de Gandia a actes lúdics esportius com estos, ja que promouen la pràctica de l’esport i aconsegueixen atraure un gran número de visitants a la ciutat de Gandia. S’espera una afluència de al menys 6.000 espectadors.

Segons ha explicat Marcos Estruch, en esta cursa pot participar qualsevol persona sense distinció i este aspecte tan familiar de la cursa, comporta l’èxit de participació obtingut, com ho demostren els quasi 3.000 corredors entre xiquets i majors inscrits en totes les modalitats de la cursa.

L’eixida i la meta serà des del carrer Pellers, a l’antiga seu fallera. Els xiquets començaran a 9.45 i els adults a les 11.30 h. El circuit transcorrerà pel centre històric de Gandia, el parc Ausiàs March i el Polígon de Benieto.

La característica diferent de la cursa d’esta edició és que creuarà 4 ponts del Riu Serpis: el pont vell d’Oliva, el nou de l’Avinguda del Raval, la passarel·la i el pont de l’antiga via de ferrocarril Gandia-Alcoi. A més la prova discorrerà per asfalt, terra, adoquins i fins i tot 700 metres d’herba.

Altra novetat amb una vessant més lúdica és que al llarg de la cursa, en una part del trajecte els corredors travessaran una nau on més d’una vintena de tambors amenitzaran el pas dels esportistes.

En la seua intervenció, Juanjo Català ha agraït l’ajuda de totes les associacions del Raval que s’han prestat a col·laborar de forma voluntària així com també als patrocinadors de la cursa i a l’Ajuntament de Gandia per facilitar-los les infraestructures i serveis necessaris per a la cursa.

També ha nomenat l’interés d’aquest any per part dels col·legis de Gandia on els professors d’educació física han preparat als xiquets per a la cursa amb l’alt resultat de 90 xiquets inscrits per cada escola.

Aquesta XXI Cursa del Raval, destinarà la totalitat dels diners de la inscripció dels xiquets al suport de la Fundació Espurna.

Subir