27 de febrero de 2021 27/2/21

El Consell d’Administració d’IPG acorda formalitzar una auditoria de treball en la empresa pública

  El Consell d’Administració de l’empresa municipal Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), reunit en el dia de hui, ha pres la decisió de formalitzar una auditoria laboral en la empresa pública, per tal de conéixer amb exactitud el nombre total d’empleats que tenia, les seues funcions concretes i els mètodes de contractació que van portar a terme els anteriors responsables.

  Així, des de la nova direcció d’IPG s’estima que una gran part de les contractacions que es van realitzar en l’anterior legislatura es van fer amb un suposat frau de llei, sense cap selecció, ni respectant els principis de publicitat i concurrència que s’han de regir en l’administració pública. A més, a finals de la passada legislatura desenes de treballadors d’esta empresa pública no tenien ni centre de treball assignat, ni comesa alguna.

  En este sentit, poc abans de les passades eleccions municipals del 24 de maig, la plantilla d’empleats de l’empresa pública IPG va arribar, aproximadament, als 200 treballadors directes. A esta xifra cal afegir els vora un centenar de treballadors vinculats de manera indirecta a IPG, ja fóra facturant com a falsos autònoms o mitjançant empreses intermediàries de serveis.

  Per tot açò, l’objectiu que té el nou Consell d’Administració amb esta auditoria de treball és esclarir no sols la plantilla de treballadors d’IPG, sinó altres aspectes laborals, ja que es tracta d’una empresa al cent per cent de titularitat pública. I, com a tal, l’auditoria haurà de determinar si els anteriors gestors de l’empresa pública van inculcar la llei de la funció pública.

  Cal destacar que el nou Consell d’Administració d’IPG parteix d’un mandat molt clar de la ciutadania de Gandia, que no és altre que aplicar la transparència i traure la llum davant la foscor, així com obrir portes i finestres perquè els gandians mereixen saber, de primera mà, les relacions laborals que es produïen en l’empresa pública IPG i els diners que es van gastar —que no tenien—, els seus anteriors responsables.

  Subir