27 de febrero de 2021 27/2/21

IPG comptava amb 88 treballadors en plantilla dels quals 33 eren fixes

  El Govern de Gandia ha revelat hui més dades al voltant de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia, gestionada de manera totalment fosca per l’anterior corporació municipal. Recordem que el Consell d’Administració estava format totalment per membres del Govern, sense la presència de cap representació de l’oposició.

  El regidor del PSPV-PSOE, José Manuel Prieto ha estat l'encarregat de donar aquestes dades al voltant de l’empresa pública: “Lamentem haver d’explicar que la radiografia que estem fent de l’estat de l’Ajuntament i de l’empresa pública IPG condicionarà el desenvolupament de tota la legislatura. Si els membres del Partit Popular tingueren consciència demanarien perdó pel que han fet i es farien a un costat per deixar treballar al nou govern”.

  Prieto s’ha referit, en aquesta ocasió, al nombre de treballadors d’IPG, una xifra que segons ha assegurat arriba als 88 contractats. D’aquests treballadors un total de 33 es van fer fixos: “Com sabeu l’empresa pública està en procés de dissolució i ací podem tindre un problema greu perquè, encara que cap la possibilitat que es produïsca un cessament voluntari del treballador, el més probable és que l’Ajuntament haja de fer front a indemnitzacions, el que agreujarà encara més la deficient situació econòmica de l’Ajuntament”.

  Aquests treballadors van ser contractats sense cap tipus de convocatòria pública, és dir de forma arbitrària per l'anterior Govern Municipal: “No direm noms, i el llistat no circularà, perquè volem preservar la intimitat dels treballadors, però podem dir per exemple que el xofer de l’alcalde era un treballador fix d’IPG”.

  El socialista va assenyalar que d’aquest llistat va haver-hi uns 33 acomiadaments el 30 de març. A més ha explicat que una vintena de treballadors més facturaven a l’empresa pública, bé com a autònoms o bé mitjançant altres empreses externes que cobraven de l’empresa pública.

  Finalment, Prieto ha destacat que IPG ha passat de 8 treballadors el 2011 (4 fixos) a 88 treballadors (33 fixos), durant la legislatura del Partit Popular.

  Subir