elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Començament de la campanya contra la mosca del Mediterrani per a varietats PRIMERENQUES de cítrics

  Antoni Rodríguez, regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Gandia, anuncia que a partir del dia 24 de setembre de 2014 s’inicia la campanya de lluita contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata) per a les Varietats Primerenques de cítrics (Navelina, Tomatera, Orogrande, Clementina fina, Washington Navel, Navel Foyos, Clemenules, Newhall, Caracara, Salustiana y Nova). Aquesta campanya està subvencionada per la Conselleria d’Agricultura i es basa en un tractament terrestre amb lambda-cihalotrin a raó de 27 cc per fanecada (325 cc per hectàrea). Aquest tractament està dissenyat per a polvoritzar només la cara sud dels arbres.

  A més a més s’informa que aquest tractament no està autoritzat per a parcel•les amb producció destinada als Estats Units d’Amèrica.

  El repartiment del producte el faran els Guardes Rurals als següents punts i horaris:

  - TOTS ELS DIES de 13:30 a 14:30 h al Centre d’Interpretació de la Marjal – Junt a l’Alqueria del Duc
  - DIMARTS de 10:30 a 11:30 h al Centre Social de Marxuquera
  - DIJOUS de 10:30 a 11:30 h al camí Sèquia del Rei (caseta del guarda de La Marjal)

  Al moment de retirar el producte l’agricultor haurà d’informar als Guardes Rurals del seu nom i DNI, així com la varietat a tractar i la superfície de la plantació a la que es destinarà el producte subvencionat. Per últim, l’agricultor ha de signar el full d’entrega del producte.

  Per qualsevol dubte es pot contactar amb el Servei d’Agricultura als telèfon 96 295 9497, o amb els Guardes Rurals als telèfons 647 355 811 o 647 355 812

  Subir