elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Club Kendo Gandia organitza el I Seminari i Competició Internacional de Kendo

  Els dies 6, 7 i 8 de desembre es celebrarà al Pavelló del Poliesportiu Municipal de Gandia el I Seminari i Competició Internacional de Kendo. L’organitza el Club Kendo Gandia, amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Gandia, que segons David Martínez, organitzador i professor del curs, ha segut indispensable el seu suport per a realitzar aquest seminari d’alta competició.

  El seminari es realitzarà al llarg dels dies 6 i 7 de desembre i serà impartit per una de les figures més importants del món en aquesta disciplina. Segons paraules del Director General d’Esports, Marcos Estruch, “NAOKI EIGA és el Messi del Kendo”. Naoki Eiga ha segut Campió de Japó i del Món de Kendo en 2003 i actualment representa el nivell més alt d’aquest art marcial. És la primera vegada que visita Europa i serà a Gandia, de forma que situa aquesta ciutat en el centre mundial del Kendo.

  El diumenge 8 de desembre tindrà lloc el 1º Trofeu Internacional de Kendo Ciutat de Gandia. Des de les 10 del matí i al llarg de tot el dia es realitzaran combats segons les modalitats d’equips amb 3 competidors, individual masculí i individual femení. 150 persones de més de 20 països diferents, participaran en el seminari i la competició.

  Aquesta competició comptarà amb la presència destacada de l’equip hongarés capitanejat per l’últim Campió d’Europa de Kendo, Sandor Dubi, i de Fabrizio Mandia, subcampió d’Europa amb l’equip italià.

  La importància a nivell internacional d’aquest esdeveniment ha comportat una demanda d’inscripció molt superior a la oferta. Segons, David Martínez, del Club Kendo Gandia ha segut un complet èxit de participació.

  El Kendo és un art marcial tan consolidat al Japó, que ja des de l’escola s’imparteix a les aules com una assignatura més. A Europa tan sols fa 23 anys que existeix i és actualment quant està donant-se a conèixer.

  Per a comprendre millor en què consisteix aquest art marcial, David Martínez, ha explicat que “el Kendo és pot definir com l’esgrima japonesa i que de la pròpia paraula podem extraure la definició d’aquest art marcial. “Ken” significa “espasa” i “do” significa camí. El camí de l’espasa”.

  El Director General d’Esports, Marcos Estruch, ha finalitzat la intervenció animant al Club Kendo Gandia a seguir proposant activitats tan interessants com aquesta que fomenten l’esport a Gandia, i convidant a tots els qui ho desitgen a gaudir aquest cap de setmana d’un espectacle esportiu, tan atractiu i diferent que segur que deixarà satisfets als aficionats i sorprendrà als demés.

  Subir