elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Tot apunt per a les festes de l’estiu i la mar al Grau

Tot apunt per a les festes de l’estiu i la mar al Grau
  • Del 12 al 16 de juliol tindran lloc al Grau de Gandia les festes patronals en honor a la Mare de Déu Blanqueta i la Verge del Carme, que conten amb gran tradició

  • Toni Rodríguez, el president de la Junta de Districte del Grau ha convidat a la gent a gaudir de totes les activitats que s’han preparat

Toni Rodríguez, president de la Junta de Districte del Grau i Domingo Ciurana, Patró Major de la Confraria de Pescadors, junt a les Padrines de les Festes, Maria del Mar García i Marina Clemente, han presentat en roda de premsa el programa d’activitats programat per a les festes del Grau de Gandia, que tindran lloc del 12 al 16 de juliol.

Toni Rodríguez ha explicat que les vesprades estaran dedicades als xiquets i als més joves, amb activitats pensades per a ells. A banda d’açò, cada dia hi haurà actes especials. El dia 14 és la coneguda arribada en vaixell de la Mare de Déu Blanqueta, tal i com conta la tradició datada del segle XV. El dia 15 es farà un recorregut i una ofrena a la patrona dels pescadors, i el dia dimarts 16 es celebra una processó marítima, una de les més multitudinàries de Gandia.

A més dels actes més religiosos i emotius, en les festes del Grau també hi ha temps per a la festa. Per les nits, hi haurà revetles al port, de les que destaca la que estarà a càrrec de l’Orquestra Montecarlo, el dissabte 13, gràcies a la col·laboració de la Confraria de Pescadors.

I és que, Toni Rodríguez ha volgut donar les gràcies a la Confraria, que enguany ha fet un esforç extra en la seua contribució a les festes del Grau. Tanmateix,

Domingo Ciurana ha agraït el treball de l’Ajuntament de Gandia i la Junta de Districte, i ha afirmat que sense les seues aportacions, les festes del Grau no serien el que són. En la seua opinió, “els mariners són els protagonistes”, i ha convidat als turistes, i ciutadans de Gandia i la resta de pobles de la comarca, a que gaudisquen d’estes festes tan especials.

Les principals activitats tindran lloc al Passeig Rosa dels Vents, Plaça de la Marina i Plaça del Port, i a banda de l’Ajuntament de Gandia, la Junta de Districte del Grau, i la confraria de pescadors, també col·laboren l’Associació de Veïns del Grau, l’Autoritat Portuària, la Capitania Marítima i l’Aduana del Port, la Falla Grau, i altres associacions.

Les festes del Grau tenen una gran tradició i història, i estan molt arrelades a la nostra ciutat. A més, enguany, la imatge de la Mare de Déu Blanqueta complix 50 anys.

Subir