elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 4.000 persones participen en el programa ‘Activitats en família’ 2014/2015

Més de 4.000 persones participen en el programa ‘Activitats en família’ 2014/2015

    Més de 4.000 persones han participat en el programa Activitats en família 2014/2015, organitzat per les regidories de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia. La campanya d’ activitats, que enguany compleix 14 edicions, està ja més que consolidada i respon a una demanda, cada vegada més ampla, de famílies que volen compartir el diumenge de matí i viure experiències inoblidables.

    Enguany s’han programat un total de 37 activitats, desenvolupades des del mes de setembre de 2014 i fins al mes de juny de 2015, coincidint pràcticament amb el calendari escolar. Tots aquests events són gratuïts i estan oberts a tots els públics. Participen en el projecte la Regidoria de Medi Ambient i diferents departaments de la Regidoria de Cultura, com ara el Museu Arqueològic i el Departament de Promoció Cultural.

    El programa que s’ha desenvolupat aquesta campanya presentava un gran ventall de propostes, des d’excursions pel nostre medi ambient i la nostra natura, fins a teatre, música i dansa, passant per visites guiades pel patrimoni cultural i etnològic local. Així s’han realitzat excursions a peu per a visitar l’olivera mil·lenària de Jesús Pobre o les Planes i el Cap de Sant Antoni, una ruta d’arbres monumentals, i excursions all Jardí de l’Albarda o a la reserva marina del Cap de Sant Antoni.

    Cal destacar, per la bona acollida que han tingut per part del públic, les visites guiades amb guia expert per les rutes del patrimoni arquitectònic i històric municipal, com ara la penya de l’Àguila, la cova de la Catxupa, l’Almadrava, la torre del Gerro o el castell de Dénia. També mereix atenció especial la ruta Temps de Pansa, que ha fet un recorregut pel nostre patrimoni rural relacionat amb aquesta economia tan important per a la nostra comarca en el segle passat.

    També han tingut molt bona acollida les 12 funcions de teatre i dansa que s’han desenvolupat en el Centre Social, espectacles que han rebut ajudes per part de la Diputació d’Alacant i de la Generalitat Valenciana a través de CulturArts. Però volem destacar les actuacions musicals, la importància de les quals radica en la participació activa per part dels joves músics de la ciutat i de la comarca. Estudiants del Conservatori Tenor Cortis de Dénia o l’alumnat de l’Escola de la Banda han preparat programes didàctics expressament per a la campanya; així com la JOMA, Jove Orquestra de la Marina Alta, i la Nova Companyia de Guitarres.

    Les regidories organitzadores de la campanya Activitats en família estan molt satisfetes dels resultats i ja s’està treballant en l’edició 2015-2106.

    Subir