elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Dénia posa en marxa el programa de voluntariat pel valencià

  L’Ajuntament de Dénia, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, ha posat en marxa el programa de voluntariat pel valencià “amb l’objectiu de fomentar l’ús del valencià entre la ciutadania i donar un impuls a la nostra llengua”, segons ha indicat la regidora de l’àrea, Marian Tamarit. Afavorir l’aprenentatge del valencià als nouvinguts és una de les mesures contemplades en l’acord de govern i la incorporació a este programa de voluntariat, impulsat per Escola Valenciana, és una de les accions previstes, que complementa les classes gratuïtes de valencià que oferta l’ajuntament i que començaran a impartir-se a febrer del 2016.

  La dinàmica del programa és ben senzilla. Es tracta de posar en contacte a persones que parlen en valencià amb persones que vullguen aprendre’l perquè practiquen conversació una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes, en llocs reals i quotidians, com el mercat o una cafeteria, fora de les aules.

  Els interessats a participar-hi, han d’omplir el formulari d’inscripció que trobaran en l’Oficina de Promoció del Valencià, en la web de l’Ajuntament de Dénia (www.denia.es) o en la web del programa de voluntariat d’Escola Valenciana (www.voluntariatpelvalencia.org), detallant si són voluntaris o aprenents, el nivell de valencià que tenen i les preferències horàries per als encontres de conversa, entre unes altres dades. Des de l’Oficina municipal de Promoció del Valencià es formaran les parelles lingüístiques atenent a criteris d’afinitat entre els participants, segons ha informat la tècnica de l’oficina, Mar Reus.

  La portaveu del voluntariat d’Escola Valenciana, Dariana Groza, ha destacat que el programa és “una eina fantàstica per a integrar a les persones nouvingudes a la nostra terra”. Groza ha recordat que el voluntariat pel valencià el va posar en marxa l’actual president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, l’any 2005 i durant estos deu anys han sigut moltes les persones, no sols estrangeres, que han aprés la nostra llengua gràcies a ell.

  Escola Valenciana i l’Ajuntament de Dénia tenen previst realitzar en les pròximes setmanes la presentació del programa de voluntariat pel valencià a la societat civil deniera.

   

  Subir