elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Finalitza el Programa “Descobreix els paisatges de Dénia”

    El divendres 14 va finalitzar l’oferta d’eixides i activitats mediambientals per conèixer els nostres paisatges que es va encetar el 14 de juliol.

    Durant 5 setmanes la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic a dut a terme un ventall de propostes variades i atractives per als nostres veïns i visitants, adaptades a l’estiu.

    Amb el passeig per les Rotes i visita a la xiloteca de Dénia, aquesta vesprada, finalitzen 11 itineraris ambientals que han permet als participants conèixer diferents paisatges i racons del nostre territori.

    Les dunes en regeneració a la platja del Raset, el paisatge agrícola de secà i regadiu, el Montgó i la Cova de l’Aigua, costa rocosa, el bosc després l’incendi, ribera del riu Alberca, les estrelles i constel·lacions, jardí mediterrani, arbres monumentals, arquitectura rural,   són alguns dels llocs visitats o contemplats a les rutes organitzades en grups entre 15 i 35 persones.

    Les caminades, programades a última hora de la vesprada o per la nit,  han transcorregut per camins agrícoles poc transitats, o vials no motoritzats:  via verda, sender riu Alberca, camí colònia, passarel·la de fusta de la platja, passeig de les Rotes, sendes al Montgó, etc.

    Amés a més la pineda de  l’Aula de Natura, junt a l’ermita Pare Pere a servit de lloc d’esplai i recreació en la natura per al públic. Un grup de participants en Escola d’Estiu  de la parròquia Sant Miquel de Dénia va visitar l’Aula en una jornada de matí.   També es va dur a terme dos visites al Laboratori d’Investigació de Meduses, taller de caixes niu, plantació de llavors en envasos reciclats, i xerrades amb projeccions sobre rutes pels nostres paisatges, les aus al Montgó, etc.

    La Regidoria de Medi Ambient agraeix la col·laboració en el programa de l’Associació Astronòmica Marina Alta que va dur a terme una observació nocturna d’estrelles i lluna, l’oficina del Parc Natural del Montgó que va guiar la ruta pel bosc cremat als voltants de la Torre del Gerro, l’Associació Protectora d’Animals APAD, que va cedir taules i bancs de picnic, FUNDEM entinat gestora del Jardí de l’Albarda, Manuel Soler, propietari de la Xiloteca de Dénia, i equip del Projecte Cubomed, que va conduir  lavisita al laboratori d’investigació de meduses. 

     

    Subir