11 de agosto de 2020 11/8/20

Activitats a l’hort obert

Activitats a l’hort obert - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Activitats a l’hort obert - (foto 2)
  Activitats a l’hort obert - (foto 3)

  La Regidoria de Medi Ambient en col·laboració amb els propietaris de l’Hort Obert ha dut a terme una innovadora activitat d’Educació Ambiental, consistent en una visita guiada i activitats pràctiques a hort ecològic durant un matí.

  Aquest hort, situat enfront de la Delegació d’Hisenda, al final de l’ explanada de Torrecremada, aplica criteris i tècniques d’agricultura ecològica, des de producció de compost vegetal i animal per nodrir la terra, presència d’insectes beneficiosos per controlar plagues, aprofitament d’herbes com reguladors de temperatura, i per suposat absència total de pesticides, plaguicides i fertilitzants industrials.

  Quico Pastor i Eloísa Nicolàs, joves amb estudis universitaris d’aparellador, s’han reconvertir com a productors ecològics de fruites i verdures. Els dilluns venen directament a la porta de l’hort i divendres al carrer Magallanes junt al mercat municipal. També al mercat del riurau de Jesús Pobre, en coordinació amb altres productors ecològics.

  És per això un exemple paradigmàtic d’agricultura de proximitat (evita grans desplaçaments i contaminació en transport), fomentant el consum de productes locals, frescos i de temporada, recuperació del paisatge agrícola als voltants del casc urbà.

  A la visita, guiada per Quico, els alumnes aprenen conceptes bàsics d’agricultura ecològica amb explicació en directe d’ exemples de plantes, les seues funcions i utilitats, funció de la sèquia de la Vessana i tipus de regadiu, composts en diferents fases, funció dels insectes beneficiosos, ferramentes d’agricultura ecològica, bancal per la producció de llavors, etc. Finalment els alumnes planten llavors en planter, una lletuga en maceta per dur-ne a casa, i una planta al bancal.

  Les visites han tingut lloc al mes d’octubre i novembre, participant un total de 238 alumnes dels col·legis Les Vessanes, Maristes, Carrmelites, Cervantes i Pou de la Muntanya.

  La Regidoria de Medi Ambient valora molt positivament els resultats d’aquesta experiència didàctica que mostra els valors i beneficis de l’agricultura ecològica en col·laboració amb productors agraris locals. També alumnes i mestres participants han mostrat la seua satisfacció per l’experiència de contacte amb un hort ecològic.

  Subir