28 de febrero de 2021 28/2/21

L'últim concert d'Obrint Pas a Castelló inaugura el festival TROVAM!

L'últim concert d'Obrint Pas a Castelló inaugura el festival TROVAM!  - (foto 1)
  • La formació actuarà en format acústic a l'Auditori de Castelló demà dijous 17 d'octubre, a les 20.00h

Demà dijous, 17 d'octubre, la banda valenciana Obrint Pas oferirà un concert a l'Auditori i Palau de Congressos Castelló de la Plana que servirà per a inaugurar la primera edició del TROVAM!, un festival que vol donar a conéixer la vitalitat de la música valenciana i analitzar la situació de la indústria musical.

Aquest serà el darrer concert de la mítica banda valenciana en la capital de La Plana, després d'anunciar fa uns mesos la seua retirada indefinida dels escenaris.

Referència musical
Pocs grups han generat un consens tan ampli com Obrint Pas. Junt amb Al Tall, són la formació de referència de la música valenciana. Les seues cançons han passejat per centenars d'escenaris i sales de concerts arreu del món. Qui anava a dir que la proposta musical d'uns estudiants d'institut que va esclatar als anys 90 per a reivindicar un món més just i millor repartit, i afirmar sense prejudicis l'orgull per la llengua i la identitat pròpies, marcarien un abans i un després en l'evolució de la música valenciana. Originalitat i mestissatge que barreja tradició i compromís radical amb la contemporaneïtat són els ingredients del seu ideari musical.

Ara, després de més de 20 anys de trajectòria artística, han anunciat la seua retirada dels escenaris. Aquest concert serà el darrer que oferiran a la capital de La Plana. Actuaran en format acústic: sis músics damunt l'escenari armats amb guitarres, llaüts, contrabaix, viola de roda, dolçaina, percussió i veus ens convidaran a viatjar per la vessant més íntima de les seues cançons.

Comença el Trovam!
Aquesta actuació suposa el punt de partida del TROVAM!, (www.valencianmusic.com), un festival que comptarà amb l'actuació de quinze grups en quatre llocs destacats de la capital de la Plana (Auditori, La Pèrgola, Teatre del Raval i Plaça Santa Clara), i la participació d'una dotzena de professionals que es reuniran en la Llotja del Cànem de Castelló per a debatre i analitzar el present i futur de la indústria musical valenciana i dels mitjans de comunicació.

El Trovam! és un festival nascut de la iniciativa de l'associació d'empreses de management musical valencianes VAM! (Valencian Music Association), i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial, Culturarts (Generalitat Valenciana) i la Universitat Jaume I de Castelló.

Entrades a la venda
Les entrades continuen a la venda en www.ticketea.com, www.agendapv.com, notikumi.com, la Llibreria Babel de Castelló, el Centre Social Terra de Benimaclet, i les taquilles dels recintes. El seu preu oscil·la entre els 6 i els 10 euros. Per als concerts de La Pèrgola, hi ha la possibilitat de comprar un abonament per 12 euros. L'entrada d'Obrint Pas costa 10 euros.

Subir