elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Esquerra de Castelló proposa replantejar tota la mobilitat a Castelló

L'Esquerra de Castelló proposa replantejar tota la mobilitat a Castelló
    MÁS FOTOS
    L'Esquerra de Castelló proposa replantejar tota la mobilitat a Castelló - (foto 2)

    Andrés Martínez, candidat a l'alcaldia de l'Esquerra de Castelló, ha volgut apostar per un model de mobilitat alternatiu per a Castelló: “El Tram és un model d'una opulència que no podem pagar. No calia fer una despesa de 100 milions d'euros per donar un servei que ja existia i que, tot i que millora un poc la comunicació del Grau amb l'UJI, ha deixat incomunicat a Castelló amb la costa. Ara cal fer un transbordament que ha generat moltíssimes queixes i que deixa despenjats als habitants de la costa al nord de l'aeroclub. Un Tram que s'ha venut com a transport metropolità i que no ix del terme de Castelló ni tampoc comunica a tota l'àrea urbana local, que ha fet una remodelació i ordenació del trànsit de tot el centre i que ha afectat un BIC, protegit legalment, com és el Parc Ribalta. Cal canviar el traçat del TRAM per un circular que envolte el centre, amb el doble objectiu de reduir el temps del trajecte i d'apropar els barris perifèrics. També cal oferir busos elèctrics llançadora per aprofitar el bucle del centre, que donen un servei continuat i àgil entre l'estació i l'avinguda de la Mar-Mercat, fent d'aquestes parades els punts de connexió de totes les línies urbanes”.

    En aquest sentit, el candidat de la coalició d'esquerres ha volgut posar el focus en la utilitat per als treballadors i treballadores de les infraestructures: “La prioritat per a l'Esquerra de Castelló són les persones i per aquest motiu plantegem el desenvolupament de les Infraestructures en consonància amb les necessitats reals i no dels interessos especulatius. Per aquest motiu, rebutgem l'AVE i apostem per demandar línies ferroviàries complementàries de qualitat i amb un preu més econòmic, juntament amb una millora de les rodalies per tal que connecten la ciutat tant amb Vinaròs com amb l'Alt Palància. Es pot fer ús de les vies existents i cal exigir a la Generalitat apostar per aquestes infraestructures existents, només s'han de posar en marxa els serveis. En aquest sentit, també reclamem la gratuïtat de l'AP-7 com a única alternativa segura de la N-340, per economia atés que ja està més que pagada després de més de 40 anys de concessió, i sobretot per seguretat per evitar accidents en aquesta via”.

    A més a més, el representant d'esquerres va voler tractar la qüestió dels carrils bici, completament infra-desenvolupats a Castelló: “Volem uns carrils-bici reals, fora de les voreres, sense perill per als usuaris ni per als vianants. L'ús de la bicicleta s'ha de fomentar com el mitjà de transport prioritari, ecològic i saludable. Aprofitar el traçat del Tram per a ús compartit de la bici i fer carrils-bici per als vianants que vertebren la ciutat de nord a sud i d'est a oest. Igualment s'ha de dotar la ciutat de punts d'aparcament estratègics i segurs per a les bicicletes, complementàries al Bicicas. A més, cal ampliar horaris, serveis i punts del Bicicas perquè siga un servei completament accessible. Igualment s'ha de facilitar el lloguer i pagament per targeta o monedes sense més tràmits”.

    D'altra banda, el candidat de la coalició d'esquerres no es va voler oblidar de les línies d'autobús: “Cal invertir en una transformació de l'estació d'autobusos per tal que aquesta siga el nucli de comunicacions entre Castelló i tota la província, reforçant els serveis per millorar les connexions nacionals i internacionals existents. Cal dotar a l'estació de serveis, taquilles i punt d'informació turística i a l'usuari, servei de restauració i cafeteria en horari continuat i en conjunt amb l'estació de ADIF de tren. Cal signar convenis de col·laboració amb aquesta per fer una estació intermodal de bus, tren, TRAM i taxi. En definitiva, fer de l'Estació d'autobusos i de tren el veritable centre de la mobilitat de la nostra ciutat”.

    Pel que fa a la resta d'infraestructures de transport, Andrés Martínez ha volgut explicar quina és la postura de la seua coalició: “L'accés al Port ha de ser pel Sud atés que l'accés nord s'ha demostrat inútil. Caldrà valorar la seua importància en el context econòmic actual, per tal de seguir la nostra màxima d'”impacte 0”. Demanarem l'alliberament del traçat Nord si finalment es fa l'accés sud, fent una via verda que connecte el Grau amb el Gran Anell Verd des del Molí de la Font. Tenim més propostes en matèria d'infraestructures, però necessitaríem saber quin serà el traçat del corredor mediterrani, saber si cal fer un tercer carril diferent, si es farà una altra estació per a l'AVE o les possibilitats d'aprofitar i reconvertir les vies actuals i l'estació. En el moment que diguen quines són les actuacions necessàries així com del calendari d'execució defensarem la nostra postura, sempre amb la mateixa línia d'aprofitar els recursos i infraestructures existents. Tots aquests dubtes sorgeixen perquè, tal com es fa evident, el PP ha seguit una política caòtica en relació a les infraestructures i a la mobilitat”.

    Subir