elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida reclama el pagament del deute que el Consell manté amb Patim

  La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, acusa al Consell d'abandonar a les organitzacions sense ànim de lucre que presten serveis socials, i informa que s'ha reunit amb els representants de PATIM per tractar la situació i les iniciatives a realitzar al parlament valencià.

  La diputada exigeix al govern valencià que pague d'una vegada per totes el deute que manté amb l'associació Patim i que està condicionant molt fortament la lluita contra les addiccions i la integració social dels drogodependents.

  Albiol informa que s'ha reunit amb representants d'aquesta associació amb la finalitat d'obtindre més informació i plantejar les accions a realitzar en Les Corts Valencianes per aconseguir que la Generalitat Valenciana pague el deute que manté amb aquesta associació castellonenca. “Anem a demanar que els consellers d'Ocupació i de Benestar Social compareguen a Les Corts Valencianes per donar explicacions i donen un termini per al pagament del deute”.

  El deute del Consell amb aquesta associació “ha sobrepassat tots els límits de morositat”, assegura la parlamentària, “les quantitats arriben a 150280 euros entre la Conselleria de Sanitat i la d'Ocupació, una xifra que posa en perill un treball reconegut internacionalment en matèria de prevenció i tractament de les drogodependències”.

  Segons informa la pròpia Patim, el deute de la Conselleria d'Ocupació ascendeix a 78180 euros pels programes i tallers formatius realitzats a 2011 a Castelló, mentre que els impagaments la Conselleria de Sanitat apleguen a 81000 euros per serveis de 2012 a 2013.

  Per a Albiol el govern valencià està posant seriosament en perill l'activitat d'aquesta associació. “El Consell ha abandonat a Patim i altres associacions sense ànim de lucre que presten serveis en matèria de benestar social. No són cap prioritat per al Partit Popular, més preocupat en generar negocis per als seus amics de les empreses privades”.

  La diputada finalitza recordant que aquestes entitats estan fent una gran labor social que haurien de cobrir les administracions, “el Consell es desentén d'aquesta problemàtica completament, ja ni tan sols subvenciona a aquells que fan el treball que haurien d'estar fent ells”.

  Subir