elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida presentarà una declaració institucional "contra la violència exercida pel govern del PP"

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha anunciat avui la presentació per part del seu grup d'una declaració institucional de condemna a la violència que s'exerceix des de les institucions contra la ciutadania: “El PP està immers en una campanya de criminalització de la protesta social, intentant vincular-la amb la violència. Amb aquest motiu, han presentat una declaració institucional que pretén condemnar la violència produïda contra la policia a la manifestació del 22-M. Nosaltres estem en contra de tota la violència i, per aquest motiu, no anem a aprovar cap institucional que no incloga el rebuig a tots els tipus de violència. El 22-M va ser un èxit que el PP vol tapar amb la consigna de parlar només d'actes violents, quan la realitat va ser que milions de ciutadans de tot l'estat espanyol es van manifestar pacíficament contra les polítiques del govern de Rajoy”.

    En aquest sentit, la regidora ha volgut explicar que, en primer lloc, no van ser només els policies els agredits: “En primer lloc, i per molt que molts mitjans de comunicació hagen tret únicament les lesions i atacs a la policia, resulta que n'hi ha un jove que ha perdut més del 90% de la visió de l'ull, mentre un altre ha perdut un testicle fruit d'un altre impacte de bola de goma. A més, estan les imatges tristament repetides cada manifestació, amb càrregues contra estudiants de secundària a la primavera valenciana, els atacs als periodistes en una recent manifestació a Madrid i tants altres. Youtube és l'hemeroteca que millor mostra els continuats excessos de la violència policial, contra la qual el PP mai ha emés cap mena de condemna”.

    De la mateixa manera, la representant d'esquerres va voler fer una referència més global a la violència que el mateix PP exerceix contra les persones: “Com bé diu la consigna, “violència és no arribar a fi de mes”. Quan es fan retallades que empobreixen a la ciutadania, quan el PP vota en contra de la ILP proposada per la PAH per tal d'evitar desnonaments, quan aprova una reforma laboral que abarateix l'acomiadament i dona barra lliure als ERO's a les empreses o llevar la targeta sanitària als immigrants, el PP està clarament exercint violència contra la ciutadania, i aquesta és encara més reprovable, donat que el PP està fent exactament el contrari que va prometre en campanya. Podem dir, per tant, que el PP va guanyar les eleccions en frau de llei i que per tant no té cap legitimitat per a imposar les retallades que està duent a terme”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler deixar clar el seu posicionament envers la violència policial: “Nosaltres hem criticat des de sempre la violència desmesurada exercida per la policia contra els manifestants perquè entenem que les forces de seguretat no poden extralimitar-se en l'exercici de les seues funcions sota cap justificació. Però, el que és evident és que la policia no actua per pròpia voluntat, sinó que ho fa sota les ordres dels seus superiors, que en última instància són també els polítics del PP. Per tant, nosaltres considerem que tota la violència que pateix la ciutadania, tant la institucional com la física, és responsabilitat del Partit Popular. Fins que no rectifiquen les seues polítiques, nosaltres no anem a entrar en el doble discurs pel qual una violència és condemnable i l'altra no”.

    Subir