elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida presenta una declaració institucional en suport de la vaga educativa

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha presentat avui una declaració institucional instant al consistori a donar suport públicament a la vaga educativa del 24-O: “La involució educativa que suposa la reforma del Ministre Jose Ignacio Wert és de tal magnitud i la seua prepotència en negar-se al diàleg tan espectacular que l'única resposta que li ha deixat a la comunitat educativa és la de la vaga general”.

    La regidora d'EUPV va insistir en la que és la qüestió més preocupant i que afecta més directament a la ciutadania: “La pujada de taxes actual ha sigut tan gran que les primeres matrícules ara costen entre 1.100 euros i 1.600 euros, quantitats desorbitades per a moltíssimes famílies a la situació actual. Però és més preocupant encara quan ens enterem pel discurs del rector de la UJI que el 47% de l'alumnat becat a la seua universitat perdrà la beca com a conseqüència.de la reforma”.

    En l'actual situació econòmica, la representant d'esquerres va considerar incomprensible el canvi en la realitat educativa: “El que estan aconseguint en aquestes mesures és senzillament que els fills dels treballadors i les treballadores no puguen accedir a l'educació universitària, i si això sumem el retrard en les beques de llibres i la reducció en les beques de menjador escolar que fan molt difícil a algunes famílies afrontar l'educació primària i secundaria, la situació és dramàtica”.

    Per tot això Carmen Carreras manifesta el seu recolzament absolut a la convocatòria de vaga per part de la Plataforma en Defensa de la Escuela Pública i demana el mateix recolzament a tot el consistori: “L'educació hauria de ser l'eix central a la nostra societat, però sembla que per al PP és un arma ideològica. Nosaltres sempre defensarem una escola pública de qualitat per a tots i totes”.

    Subir