28 de febrero de 2021 28/2/21

Esquerra Unida preguntarà al plenari per la situació de la plaga de pins a Castelló

Esquerra Unida preguntarà al plenari per la situació de la plaga de pins a Castelló - (foto 1)

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha anunciat avui que preguntarà al plenari per la situació de la plaga de pins a Castelló: “Al plenari preguntarem si des de l'Ajuntament de Castelló es pensa prendre alguna mesura per a pal·liar les deficiències de les presentades per la conselleria. Pretendre que tots els i les propietàries de terrenys amb pins detecten, tracten i es facen càrrec de les restes de la poda dels seus pins és una quimera impossible i que, a la pràctica, té com a conseqüència l'extensió de la plaga a tots els nivells”.

    D'altra banda, la regidora va voler recordar que el seu grup ja va qüestionar aquestes mesures quan es van enunciar, al mes de novembre: “Ja al mes de Novembre des d'Esquerra Unida vam advertir que aquest pla ens semblava completament absurd, atés que els i les propietàries de terrenys amb pins no tenen els coneixements tècnics com per a saber si un arbre està infectat de Tomicus o no. En aquest sentit, que s'incloguera la capacitat de sancionar a persones que no actuen precisament per no tindre els coneixements tècnics era aberrant”.

    En aquest sentit, la representant d'esquerres considera que portar aquest tema a la responsabilitat individual és absurd: “Estem davant del cas d'una plaga. És a dir, una qüestió que és de rellevància pública, no individual, i de la qual, per tant, hauria d'encarregar-se directament la conselleria, igual que si estiguérem davant d'una pandèmia. Però, sembla que no s'ha fet així perquè les retallades en recursos que ha patit la conselleria de Medi Ambient són tan grans que no poden abastir la dimensió del problema. Un cop més veiem com les retallades en serveis públics les acabem pagant tota la ciutadania i, en aquest cas, també el nostre entorn natural”.

    Per últim Carmen Carreras va voler exposar la pregunta concreta que farà al plenari: “La pregunta concreta que farem al plenari és si l'Ajuntament de Castelló s'ha plantejat prendre alguna decisió per a lluitar contra aquesta plaga, per a la qual la conselleria s'està demostrant incompetent per falta de mitjans. A més, proposarem una alternativa, com per exemple que l'Ajuntament es reunisca amb els diferents grups ecologistes per tal de cercar opcions i fer un pla d'acció per a salvar l'entorn de la Magdalena així com tots els pinars de la nostra ciutat”.

    Subir