elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida preguntarà a Bonig per la sentència del TSJCV que anul•la el pas del TRAM pel Parc Ribalta

  Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera que la Consellera d'Infraestructures ha de donar explicacions sobre com va a afectar la decisió dels tribunals al futur del TRAM al seu pas per Castelló. “El TSJ ha sigut clar, el pas del TRAM pel Parc Ribalta és una actuació il·legal que agredeix un lloc emblemàtic de Castelló considerat Conjunt Històric Artístic”.

  Albiol ha afirmat que el seu grup parlamentari demanarà la compareixença de la Consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig, perquè done les explicacions pertinents de com afectarà la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana al TRAM de Castelló. “Volem saber que pensa fer el Consell i quines alternatives està barallant, perquè el que no poden fer es desoir a la justícia de cap de les maneres, no poden continuar actuant d'aquesta manera prepotent”.

  La diputada recorda que amb aquesta, ja portem dues sentències d'aquest òrgan judicial en contra del pas del TRAM pel mig del Parc Ribalta, “dues galtades a una política inexplicable i obsessiva per part del PP, que mai ha reculat ni ha volgut parlar de cap alternativa que no fora destruir un emblema del patrimoni de Castelló”.

  “El TRAM porta ja un enorme endarreriment en la seua posada en funcionament, hauria d'haver-hi ja connectat l'àrea metropolitana de Castelló i encara no sabem quin serà el traçat definitiu pel casc urbà de Castelló”, critica la diputada, “el que ha de fer el Consell és respectar les decisions judicials i planejar un trajecte alternatiu, això és el que hauria d'haver fet des del principi, en lloc de convertir la gestió del TRAM en un absolut desgavell”.

  La parlamentària afirma que aquesta infraestructura ha costat una quantitat astronòmica de diners als contribuents, al voltant de 85 milions d'euros, “el Consell haurà de respondre de la despesa inevitable que significa haver de modificar el trajecte, a més de què molta de l'obra feta seran diners perduts. Han estat balafiant recursos públics per prendre decisions al marge de la llei. Exigim responsabilitats”.

  Albiol afirma que la situació actual que està travessant el TRAM és culpa exclusiva del Consell, “no van voler escoltar a ningú, van fer passar el TRAM per a on val voler sense tindre cap cura del patrimoni de Castelló. Ara els tribunals estan desfent tot l'embolic que ha generat el PP per no voler asseure's a negociar un trajecte més respectuós i haver-hi pres decisions en contra de la immensa majoria”.

  Subir