11 de abril de 2021 11/4/21

Esquerra Unida denuncia "la falta de sensibilitat del PP en votar contra la institucional per a la prevenció del VIH"

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló, Carmen Carreras, ha denunciat avui "la falta de sensibilitat" del PP de Castelló en votar en contra de la institucional que va presentar el seu grup: “Des d'Esquerra Unida vam presentar una institucional per tal de demanar que s'acaben les retallades en la prevenció del VIH. Demanem coses bàsiques com l’accessibilitat de la prova ràpida de detecció del VIH de manera anònima, gratuïta i universal, l'accés als tractaments antiretrovirals, acabar amb el copagament sanitari dels fàrmacs de dispensació hospitalària o la creació de plans de prevenció i conscienciació coordinats autonòmicament amb els municipis. Són mesures de mínims per a una correcta prevenció d'aquesta malaltia”.

    A més, la regidora va voler xifrar la quantia de les retallades en prevenció del VIH: “En l'àmbit estatal, les partides han passat de 4,5 milions d'euros en 2011 al pocs més d'un milió d'euros al 2013, a escala autonòmica, la retallada ha suposat passar de 248.792 euros a menys de 79.000 euros. A escala municipal la quantia dedicada a la prevenció de VIH és de 500 euros des del 2012, mantenint-se constant en un context completament advers. Cal augmentar aquesta quantia perquè les organitzacions que lluiten contra la SIDA puguen fer-ho amb recursos suficients”.

    Per últim, Carmen Carreras va recalcar la importància que aquestes retallades tenen per a la salut pública: “Al nostre estat viuen 150.000 persones amb el VIH, i la Coordinadora d'Associacions de VIH i sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA) ha denunciat que s'està produint un augment de les infeccions d'aquesta malaltia, que va arribar a les 433 persones noves infectades a l'any 2012. Tenint en compte que diferents associacions xifren que la diagnosi d'una persona amb VIH pot arribar a evitar 3 noves infeccions, és evident que és un tema amb el qual no podem jugar”.

    Subir