elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida demana "serietat" en la mobilitat a Carmen Albert

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha volgut criticar durament avui els constants canvis que s'estan produint en la mobilitat de la nostra ciutat: “Demanem a la regidora Carmen Albert que per favor seguixca alguna planificació, per petita que siga, per tal de no estar canviant els plans de la nostra ciutat dia sí i dia també com està succeint a l'actualitat. Cal ser més responsable en una qüestió com la mobilitat i el transport que afecta diariament a gran part de la ciutadania”.

    La regidora feia així referencia a l'anunci de posar cameres lectores de matricules per tal de reduir el trafic per certs carrers del centre: “Ens agradaria saber qué es preten amb aquesta mesura. Si el que es preten es, senzillament, que només aquells que tenen garatjes o comerços puguen pasar per certs carrers, lo millor seria posar el mateix sistema que a la resta del centre. El reconeiximent de matricules sembla, més aviat, una qüestió recaptatoria amb la que poder multar a aquells que circulen per aquests carrers sense la preceptiva autorització”.

    A més, la representant d'esquerres va demanar un canvi en la postura de la regidora: “El que s'ha demostrat més important per a la millora del comerç d'una zona centrica es la peatonalització. L'invenció de formules extranyes com aquesta deixa una situació de confussió per la qual caldrà gastar molts recursos en vigilancia per tal que es complisca. De res no val posar una camara de reconeiximent si ningu no la vigila, i fan falta policies per a vigilar el compliment de la senyal. I tot això per a ni tan sols aconseguir que la gent puga moure's tranquila perque continuarà existint tràfic. No te cap sentit”.

    Per últim, Carmen Carreras va exigir més responsabilitat a la responsable de mobilitat, Carmen Albert: “Les obres i canvis a la nostra ciutat son continus. Primer van ser les obres del TRAM amb un traçat temporal, després vam passar a tindre eixos carrers tallats sense que estiga previst que aquest circule fins a, com a prompte, Octubre de 2014, despres va ser el canvi de sentit del carrer Obispo Beltran i de la Plaça Clavé amb les seues rectificacions. Ara s'ens anuncia aquesta mesura cosmética que es nega a apostar clarament per la peatonalització. Vorem també si aquesta decisió no canvia en les proximes semanes. Cal una mica de serietat en aquests temes”.

    Subir