elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida critica una nova ampliació al polígon del Serrallo

    El candidat de l'Esquerra de Castelló a l'Ajuntament de Castelló ha volgut denunciar avui l'anunci d'una nova ampliació al polígon del Serrallo: “Des de l'Esquerra de Castelló volem denunciar que l'Ajuntament haja acceptat una nova ampliació de les instal·lacions d'una empresa per a l'emmagatzemat de coque, un derivat del petroli, i que no fa sinó augmentar la presència de les indústries contaminants en aquest ja sobresaturat parc industrial, i que se suma a anteriors ampliacions com les realitzades a altres empreses representatives, o les noves esferes d'emmagatzemat de gas. Pensem que l'Ajuntament de Castelló hauria de promocionar una oferta industrial diferent d'aquesta i, en qualsevol cas, no situar-ho en una zona sobresaturada com aquesta”.

    A més a més, l'alcaldable de l'Esquerra de Castelló va voler recordar que el perill per a la població al polígon del Serrallo continua sent més que evident: “El Grup Municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament ja va demanar que es feren els preceptius simulacres en relació als plans de seguretat del Port i del Serrallo, perquè la realitat a hores d'ara és que la ciutadania no sap com actuar davant d'una situació de perill que es done en aquestes zones, on n'hi ha substancies molt perilloses enfront de les quals els veïns i veïnes no saben com reaccionar”.

    En aquest sentit, el representant de la coalició d'esquerres ha volgut recordar altres deficiències que es donen en aquesta zona: “Una reivindicació que considerem ineludible des de l'Esquerra de Castelló és la implantació de controls ambientals que mesuren la contaminació a aquest polígon així com a altres zones del Grau. A hores d'ara la informació que es dóna sobre la situació de la contaminació atmosfèrica es redueix a molts pocs contaminants, deixant de banda altres que també tenen efectes sobre la salut dels veïns i veïnes. La informació a aquest respecte és una qüestió essencial per a nosaltres, i una de les mesures que portarem a terme dins d'un nou Ajuntament d'esquerres”.

    Per últim, Andres Martinez ha volgut acabar explicant l'alternativa de l'Esquerra de Castelló en matèria industrial: “Des de l'Esquerra de Castelló creiem que la nostra ciutat es mereix un altre model industrial, un que afavorisca la instal·lació d'empreses sostenibles, que facilite la reducció d'emissions de tot tipus amb ajudes en la investigació i en inversions cap a la transformació dels models productius i que impedisca la creació de noves activitats que tinguen emissions nocives, creant entorns segurs tant per als treballadors com per als habitants. El nostre objectiu a llarg termini és aconseguir un espai saludable on viure i on dur a terme una activitat econòmica i productiva respectuosa amb el medi ambient, és a dir, tindre una producció industrial cada vegada més sostenible. Aquestes són les propostes que des de l'Esquerra de Castelló fem per a la nostra ciutat. No ens mereixem menys”.

    Subir